«Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση θα ακολουθηθεί από όλους. Διασκεδάζω με τις αναφορές περί λαϊκιστών και μεταρρυθμιστών, η κυβέρνηση είναι ενιαία», δήλωσε την Τετάρτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον Σκάι και αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή η κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι «είναι απαράδεκτο να κάνουμε εκλογές Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Το εθνικό καθήκον και συμφέρον είναι να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή».

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Μελά, ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή.

Για τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι στη Φρανκφούρτη η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στο κλαμπ των συνομιλητών με την τρόικα. «Ο κ. Ντράγκι είναι Ιταλός και γνωρίζει τα προβλήματα και της Ελλάδος. Με τα μέτρα που ανακοίνωσε έκανα ράλι οι αγορές και στην Ελλάδα», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για το θέμα της τοποθέτησης Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη είπε ότι στο εξωτερικό δεν μπορείς να απειλήσεις κανέναν.

Για τα επικριτικά της σχόλια στο παρελθόν εναντίον του νέου υπουργού Οικονομικών, η κ. Βούλτεψη ανέφερε πως ότι έχει γράψει είναι δημοσιευμένο, ότι η ίδια πάντα είχε γνώμη και άποψη, διαφωνούσε εκείνη την περίοδο και πίστευε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική της εφημερίδα δημοσίευε άρθρα του κ. Χαρδούβελη.