Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους πραγματοποιείται η ομιλία του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία στη δικογραφία και μίλησε για «κράτος εισαγγελέων». Αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, διερωτήθηκε: «Γιατί δεν το συζητάτε; Τι φοβάστε; Γιατί δεν ανοίγετε το θέμα;», ενώ αποκάλυψε πως και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης «ήθελε επαφές» μαζί του.

«Μέσα στα τηλέφωνα, στα δύο κινητά που κατάσχεσε η αντιτρομοκρατική, όπου έχετε βγάλει του κόσμου της λεπτομέρειες, υπήρχε ένα όνομα και κάποιες κλήσεις. Να σας το πω; Γεώργιος Μουρούτης. Ο οποίος ήθελε και αυτός επαφές. Καθώς και δύο υπουργοί της ΝΔ σε μυστικές επαφές εκτός των γραφείων της Βουλής. Θέλαν να μας προσεταιρισθούν», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στο βίντεο Μπαλτάκου, αφηγήθηκε πως και άλλες φορές τα έλεγε αυτά ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης σε προσωπικές τους συνομιλίες.

«Αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου, τον Κασιδιάρη, είναι αλήθεια. Γιατί τα ίδια έλεγε και σε μένα. Γιατί τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα από ότι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973, στο Γραφείο της ΕΟΚΑ Β΄ και μετά στο εθνικιστικό κίνημα» είπε και πρόσθεσε: «Όποτε ήθελε να μου πει κάτι, για λόγους ασφαλείας ο Τάκης Μπαλτάκος μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την ομιλία του από τα έδρανα του κόμματος με τη φράση «έχω να πω πολλά. Δεν μου φτάνουν τα πέντε λεπτά. Μπορείτε να κλείσετε το μικρόφωνο όπως με κλείσατε και στη φυλακή». Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε κατ΄ επανάληψη «στους 536.000 των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ύψωσαν περήφανα το ανάστημα τους ενάντια στη χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά που φυλακίζει βουλευτές πολιτικούς αντιπάλους» και κατήγγειλε ότι παράνομα και αντισυνταγματικά στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων, αφού ο εισαγγελέας των φυλακών του Κορυδαλλού αρνείται να εγκρίνει τα αιτήματά του να συμμετάσχει σε κρίσιμα νομοσχέδια που συζητούνται στο κοινοβούλιο.

«Σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας», τόνισε. Όταν απευθύνθηκε σε βουλευτές με τη φράση «ντροπή σας ψευτοδημοκράτες» και του έγινε σύσταση από το προεδρείο, τότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος επέμεινε με την προσβλητική προτροπή «σκάσε ρε!».

Κατήγγειλε ότι οι τηλεφωνικές επαφές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως τηλέφωνα προς τον Πατέλη είναι επαφές το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, όταν εκείνη την ώρα ο ίδιος απουσίαζε από το γραφείο του και εκεί βρισκόταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, καθώς και ο εισαγγελέας Νομικός. Αναφέρθηκε σε εγκλήματα οπαδών κομμάτων για τα οποία «ποτέ δεν φυλακίσθηκαν βουλευτές του κόμματος ως ηθικοί αυτουργοί». Ανάμεσα σε αυτά, η υπόθεση Τεμπονέρα, για την οποία είπε ότι «μέλη της ΝΔ δολοφόνησαν έναν άνθρωπο και όχι μόνο δεν εδιώχθη η ηγεσία και ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά και βουλευτές της ΝΔ υπερασπίστηκαν τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο».

Αναφέρθηκε και σε υπόθεση της προεκλογικής περιόδου του 1985, κατά την οποία μέλος της νεολαίας της ΕΠΕΝ δολοφονεί σε χωριό έξω από τη Σπάρτη, κατόπιν πολιτικής διαμάχης, συγχωριανό του. «Δεν θα πω το όνομα εκείνου που σκότωσε. Κατηγορήθηκε, φυλακίστηκε και σήμερα είναι ελεύθερος. Έχω όμως να πω το όνομα εκείνου που ήταν αρχηγός της νεολαίας της ΕΠΕΝ και είναι ο Μάκης Βορίδης», σημείωσε.