Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα συναντήσει συνυποψηφίους του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα θα δει τους επικεφαλής των σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, των Φιλελεύθερων Γκι Φέρχοφσταντ και των Πρασίνων Σκα Κέλλερ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στην πρωτεύουσα του Βελγίου ως επικεφαλής του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς στις ευρωεκλογές. Στην πρώτη του επίσκεψη μετά τις ευρωεκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε το ισχυρότερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη, θα έχει γεμάτο πρόγραμμα, καθώς αυτό περιλαμβάνει αρκετές συναντήσεις.

Θέμα συζήτησης δεν είναι άλλο από τις διαβουλεύσεις, για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κομισιόν. Πάντως, δεν έχει κανονιστεί ακόμη συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, τον οποίο ο κ. Τσίπρας πρότεινε να λάβει πρώτος τη διερευνητική εντολή, καθώς το ΕΛΚ έχει εκλέξει τους περισσότερους ευρωβουλευτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και οι λοιποί συνυποψήφιοι, θεωρούν ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να προτείνει υποψήφιο για την προεδρία της Επιτροπής έναν από τους πέντε που συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο του ταξιδιού του ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Πιερ Λοράν, την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ, τον επικεφαλής των Pοdemos – Πάμπλο Ιγκλέσιας και τον Πρόεδρο του SEL Νίκι Βέντολα.

Στο μεταξύ την Τρίτη, συνεδριάζει ξανά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.