Στις 7 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Σπόρτιγκ η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Αττική Νέα Προοπτική». Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά σήμερα:

Δεύτερη ημέρα η σημερινή της περιοδείας του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη Θεσσαλία. Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» στα Τρίκαλα, συνέντευξη Τύπου. Στις 12:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου, συνέντευξη Τύπου. Στη 1:15 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του υπουψηφίου δημάρχου Βόλου, Π. Σκοτεινιώτη. Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του Νομού Μαγνησίας. Στις 2:30 μ.μ. συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ και το σωματείο των εργαζομένων.

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιεί σήμερα ο συντονιστής εκλογών Κρήτης, υπεύθυνος του Τομέα εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης. Στις 2:30 μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χανίων, Εμμανουήλ Αλιφιεράκη. Στις 7:30 μ.μ. θα παρευρεθεί στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κρήτης, Ιωάννη Πλακιωτάκη και του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνου Γύπαρη. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρώην βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης.

Στις 9 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στη Νομαρχία Χανίων. Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη στην Πολεοδομία. Στις 10:15 π.μ. επίσκεψη στον Δήμο Χανίων. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στο ΙΚΑ και στη 1 μ.μ. επίσκεψη σε ΟΑΔΥΚ. Στις 5 μ.μ επίσκεψη στο καφενείο «Βουράκη»-Ζυμβρακάκηδων & Ν. Σκουλά. Στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Δασκαλάκη»-Ζυμβρακάκηδων & Ν. Σκουλά. Στις 6 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Αχλάδα»-Παχιανά. Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Πλατεία Βαφέ»-Ν. Χώρα. Στις 7 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Σταυραετοί»-Ν. Χώρα. Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Μαυροματάκη»-Σπλάντζια. Στις 7:45 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Μπουρμπάκη»-Σπλάντζα. Στις 8 μ.μ. ο κ. Σκουλάς θα παρευρεθεί σε μουσική εκδήλωση της νεολαίας συνδυασμού «Χανιά-Ο Δήμος μας αλλάζει»-Πύλη «Σαμπιονάρα» Κουμ Καπί.

Στις 9:30 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο. Θα συζητηθούν θέματα κοινής αρμοδιότητας.

 Στις 10 π.μ. επίσκεψη της υποψηφίας δημάρχου Αθηναίων, Ελένης Πορτάλιου, στο νοσοκομείο “Ελπίς” και συνομιλία με το σωματείο εργαζομένων. Στις 11 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή στου Γκύζη. Στις 8 μ.μ. θα παρευρεθεί στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανοιχτής Πόλης στο 3 ο Διαμέρισμα (Δημοτικό Κέντρο Αναψυχής “Πέτρινο” (Σπύρου Πάτση και Ιεράς Οδού, Βοτανικός).

Στις 10 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ερμής» του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Λεωφόρος Αθηνών 110), εκδήλωση με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του νέου ETF στον δείκτη GT30 «ΝΕΒCAM ETF GREECE & TURKEY-30 METOXIKO.

Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου (Χελντράϊχ 15, Αθλητικό Κέντρο ΟΝΑ).

Στις 10:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, σε διάφορα σημεία και φορείς τη Φλώρινας. Στις 7 μ.μ. διέλευση από κεντρικά σημεία του Δήμου Κάτω Κλεινών. Στις 8 μ.μ. στη Φλώρινα, στο ξενοδοχείο «Λύγκος», κεντρική ομιλία του συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία».

Στις 11 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο μνημόσυνο στη μνήμη του Γεωργίου Παπανδρέου, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αίθουσα συνεδριάσεων Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών (Λ. Αθηνών 58) συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου με θέμα την πορεία της υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013-Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

 Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί διαδοχικά τους νέους πρέσβεις του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, Ρόναλντ Ντόφινγκ, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Χάνα Σεφτσίκοβα, και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Λορέντζο Αμμπεργκ, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ – Ακαδημίας 22, όπου θα ενημερωθεί για την εφαρμογή του προγράμματος «Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση».

 Στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ (Αγ. Σπυρίδωνος 23, Πειραιάς) συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα του Οργανισμού.

Στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” (Βασ. Γεωργίου 16, Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Στη 1 μ.μ. συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ με τίτλο: “Οδηγώ χωρίς φρένα” με στόχο να πειστεί η νέα γενιά να βάλει φρένο στην αποχή και να πατήσει γκάζι στη συμμετοχή. Στις 3 μ.μ. συνέντευξη στην τηλεόραση Super TV Χαλκιδικής και στην εκπομπή του Κώστα Γλύκου. Στις 8 μ.μ. συμμετοχή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στις 12 το μεσημέρι στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου, συνάντηση της νομάρχη, Βαγγελιώς Σχοιναράκη-Ηλιάκη με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη και σκοπό τη συνεργασία σε θέματα σχολικής στέγης.

Στις 12:15 μ.μ. στα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης (Παλαιολόγου 10) συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Νίκου Σοφιανού, με τους Γιατρούς του Κόσμου. Στη 1 μ.μ συνάντηση με το Σωματείο Γιατρών Δημοτικών Ιατρείων.

Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8) η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ανάπτυξη: Ερευνα-Γνώση-Τεχνολογία. Το μοντέλ της αποκεντρωμένης ανάπτυξης και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Πέραν των δύο ευρωβουλευτών, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος GERB (Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας), Δρ. Andrey Kovatchev, και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Θεοδόσης Παλάσκας (Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πολίτης.

 Στη 1 μ.μ. επίσκεψη στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του εκτελεστικού προέδρου της Abu Dhabi Mar, Iskandar Safa. Μετά τη συνάντηση θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στη 1 μ.μ. διακαναλική συνέντευξη των Οικολόγων-Πρασίνων. Θα παρουσιαστούν οι θέσεις του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την απειλή για πρόωρες εκλογές. Θα παρουσιαστεί επίσης το περιεχόμενο που δίνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι στην ψήφο της 7ης Νοεμβρίου για τους δήμους και τις περιφέρειες. Τις θέσεις θα παρουσιάσουν οι εκπρόσωποι Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Στις 4:30 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί στο υπουργείο την πρέσβειρα της Χιλής, Carmen Patricia Ibanez Soto.

Στις 6 μ.μ. στο εκλογικό περίπτερο του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συζήτηση για τις δυνατότητες αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής, Γιώργος Τζιρτζιλάκης.

 Στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Δωδεκανήσου στα Καμίνια, ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τις προτάσεις του συνδυασμού του για τη διαμόρφωση μιας Καθαρής Συμφωνίας για το μέλλον της πόλης.

Στις 7 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23), συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Πατριωτικού Ανθρωπιστικού Κινήματος (ΠΑΝΑΚ), Γιώργου Γερ. Δόντα, με θέμα: «Ιδρυτική διακήρυξη-πολιτική εισήγηση επί εσωτερικών ελληνικών ζητημάτων».

Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Νεοχωρίου, ομιλία του δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Οραμα-Δημουργία για τον νέο διευρυμένο Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου».

 Στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ασπροπύργου (Δίπλα από το Δημαρχείο) ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Ασπρόπυργο.