Για το μήνυμα που θέλει να περάσει στους πολίτες ενόψει εκλογών μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Ο στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ευρωψηφοδελτίου της συμπαράταξης «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι «δώστε μας δύναμη, για να δώσουμε λύσεις». Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν. Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι καμία προοδευτική λύση δεν είναι σήμερα δυνατή, χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά», ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής συνεργασίας τονίζοντας ότι:

«Οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας για να οδηγήσει στις σημερινές συνθήκες σε προοδευτικές εξελίξεις, σε εξελίξεις δηλαδή που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και θα ξαναδώσουν ελπίδα στη νέα γενιά, χρειάζεται να έχει δύο προϋποθέσεις: η μία είναι προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και η δεύτερη δέσμη ρητών δεσμεύσεων ότι αυτό θα τηρηθεί. Για να υπάρξει ωστόσο κυβερνητικό πρόγραμμα απαιτούνται προγραμματικές συμπτώσεις. Με ρωτάτε αν αυτές θα μπορούσαν να υπάρξουν με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ ευθέως όχι».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε και στο θέμα των Καννών που κυριαρχεί στο πολιτικό τοπίο τις τελευταίες ημέρες:
«Στις Κάννες, πάντως, και τούτο ασχέτως δημοσιευμάτων, όπως αυτό των Financial Times, εκτιμώ ότι υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν διαφανή πολιτική».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο όραμά του για την Ελλάδα:

«Είναι μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη. Μια Ελλάδα που θα σβήσει από τα πρόσωπα των νέων ανθρώπων την απόγνωση και από τις ψυχές των μεγαλύτερων την απελπισία».