Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στα Ιωάννινα σήμερα. Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του, Γιώργου Παπανδρέου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην Κόνιτσα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα. Στις 3 μ.μ. θα βρίσκεται στην έναρξη περιφερειακής σύσκεψης με διεξαγωγή τριών εργαστηρίων στο ξενοδοχείο DU LΑC: 1. Κοινωνικής Πολιτική, 2. Αναπτυξιακής Πολιτική, 3.  Αγροτικής Πολιτικής. Στις 6:30 μ.μ. θα λάβει χώρα η ολομέλεια με τη παρουσίαση συμπερασμάτων εργαστηρίων. Στις 7.30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η  ομιλία  του πρωθυπουργού.

Περιοδεία στον Νομό Εβρου πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στις 11 π.μ. επίσκεψη στα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Εβρου, Δ. Πέτροβιτς και του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευ. Λαμπάκη. Στις 12:45 μ.μ. επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Ορεστιάδας. Στις 6:30 μ.μ. συνάντηση με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Χρ. Τοκαμάνη Στις 8 μ.μ. κεντρική ομικλία στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά σήμερα:

Ξεκινά στον Εβρο η επιχειρηματική δράστη των δυνάμεων ομάδων ταχείας αντίδρασης (RAPID) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX) υπό ελληνική διοίκηση.

Αναχωρεί για την Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη εργασίας. Ο κ. Μπεγλίτης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Αμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας των ΗΠΑ, Alexander Vershbow, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που αφορούν το νέο στρατηγικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τη συνεργασία ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΝΑΤΟ – Ρωσίας, καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Στις 5 μ.μ. συνάντηση με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τα προεδρεία των συλλόγων του νοσοκομείου. Στις 6 μ.μ. συνάντηση με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας στα γραφεία του συλλόγου. Στις 7 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Λάρισας Απόστολου Καλογιάννη. Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Θανάση Ζαχαρόπουλου. Στις 8 μ.μ. ομιλία στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

Περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο. Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη στη λαϊκή αγορά και τα εμπορικά καταστήματα της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Στις 10:30 π.μ. συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο Δημαρχείο Κασσάνδρας. Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από το Δημαρχείο Κασσάνδρας. Στις 7:30 μ.μ. κεντρική ομιλία του κ. Μπόλαρη στο Κιλκίς.

Στις 8:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, σε εργατικές κατοικίες. Στις 9 π.μ. επίσκεψη σε ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη”. Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη σε Διεύθυνση Υγιεινής Ν.Α. Χανίων. Στις 10 π.μ. επίσκεψη σε Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων. Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη σε Θ.Χ.Π. Χανίων. Στις 11 π.μ. επίσκεψη σε ΟΚΑΝΑ Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη σε Θ.Ψ.Π. Χανίων. Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη σε ΕΛΕΠΑΠ Χανίων. Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη σε ΚΗΦΑΜΕΑ. Στη 1 μ.μ. επίσκεψη σε Κέντρο Αποκατάστ. Παιδιών & Νέων Κρήτης. Στη 1:30 μ.μ. επίσκεψη σε Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Στις 5:30 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Μεϊντάνι». Στις 6 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Αγγελος Κοζωνάκης» – Πλατεία Δικαστηρίων, στις 6:30 μ.μ επίσκεψη στο καφενείο «Λουκάς» – Οδ. Ελευθερίου Βενιζέλου. Στις 7 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Ρέμβη». Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Μπερτελή» – Κ. Μάνου 44. Στις 7:45 μ.μ. επίσκεψη στο καφενείο «Μπολανάκη» – Εμμ. Πιμπλή.

Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πρόγραμμα εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Στις 9 π.μ. συνέντευξη τύπου της υποψηφίας δημάρχου Αθηναίων, Ελένης Πορτάλιου στον ραδιοφωνικό σταθμό “105,5 Στο Κόκκινο”. Στις 10:15 π.μ. επίσκεψη στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου, και συνομιλία με τους εργαζομένους και το κοινό. Στις 7 μ.μ. ομιλία στην κεντρική προεκλογιή συγκέντρωση της Ανοιχτής Πόλης στα Προπύλαια.

 Στις 9:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίο περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πλατεία Κάνιγγος) και συνάντηση με εργαζόμενους και συνταξιούχους. Στις 11 π.μ. περιοδεία στην αγορά της Γλυφάδας με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, Ηλ. Νικολόπουλο.

Στις 9:30 π.μ. ομιλία του επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, Αγγελου Χάγιου σε εργαζομένους στην ΕΑΒ Στις 10 π.μ. συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Στις 6 μ.μ. στον Βύρωνα ομιλία σε εκδήλωση μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα, Γ. Σηφακάκη.

Στις 10 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (2ας Μεραρχίας 18, Πειραιάς). Στις 11 π.μ. επίσκεψη στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά που βρίσκονται στο κτίριο του Δημαρχείου στην πλατεία Κοραή. Στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό γραφείο του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία (Δραγάτση 8, Πειραιάς), εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου δράσης των έργων και παρεμβάσεων του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά. Στις 3 μ.μ. συνάντηση με τις διοικήσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά στο κτίριο του ΕΒΕΠ. Στις 6 μ.μ. ο κ. Μίχας θα παρευρεθεί σε ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα του Γ’ Διαμερίσματος Πειραιά που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Γ1 ΚΑΠΗ στο Νέο Φάληρο.

Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου (Παλιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στην προκυμαία), σύσκεψη του Διευρυμένου Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (ΣΝΟ). Σκοπός της σύσκεψης, ενόψει της χειμερινής περιόδου, είναι η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετούς κ.λ.π. φυσικά φαινόμενα. Επίσης θα γίνει σύντομος απολογισμός του έργου της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΛΑΟΣ συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη, με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ημερίδα πληροφορικής με θέμα: «H πληροφορική στο Δημοτικό σχολείο. Προκλήσεις και Προοπτικές», διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής (pekap.gr) στο πλαίσιο της εισαγωγής της Πληροφορικής στο Δημοτικό σχολείο και για την ενημέρωση των συναδέλφων καθηγητών Πληροφορικής. Στο τέλος της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση με σκοπό την τροποποίηση των άρθρων 1-28 του καταστατικού της Ενωσης.

Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνάντηση του υπουργού, Κώστα Σκανδαλίδη, με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών.

Στις 3 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. στα Ιωάννινα, περιφερειακή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ παρουσία όλων των αρμοδίων υφυπουργών, η οποία περιλαμβάνει τρία εργαστήρια – εργαστήρι Κοινωνικής Πολιτικής, εργαστήρι Αναπτυξιακής Πολιτικής και εργαστήρι Αγροτικής Πολιτικής. Οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου, Ευάγγελου Αργύρη.

Στις 3 μ.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Ελευθερίας 1), συνάντηησ του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, Pierre Laurent.

Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος για το νομοσχέδιο «Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης -Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουλίου 2006 και άλλες συναφείς διατάξεις».

Στις 7 μ.μ . στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση. Χαιρετισμό θα απευθύνουν: ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στις 7 μ.μ. στα Λιοντάρια – σε περίπτωση βροχής στη Λότζια – η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στις 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών σε δημόσια συνεδρία η υποδοχή του νέου αντεπιστέλλοντος μέλους, εξ Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, καθηγητή, Βασιλείου Σκουρή. Θα ακολουθήσει ομιλία του με θέμα: «Η θέση των κοινωνικών ηθικών προτύπων και της ατομικής ηθικής στο σύνταγμα».

Στις 7:30 μ.μ. στον Αγιο Τρύφωνα, Λεωφόρος Γεννηματά, στην Τερψιθέα, η κεντρική εκδήλωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας-κόντρα στο μνημόνιο και τον Καλλικράτη. Θα μιλήσει ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας, Θανάσης Φώτης.

Στις 8.00 μ.μ. ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Στις 8.00 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη Λάρισα, θα μιλήσει στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.