Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast να ανοίξει η πλατφόρμα για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων στις επόμενες εκλογές.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση θα είναι apodimoi.gov.gr και θα παρουσιαστεί επίσημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε ειδική εκδήλωση που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών προσεχώς. Το μόνο που απομένει προκειμένου η ιστοσελίδα να βγει στον αέρα είναι οι τελευταίες δοκιμές ότι όλα βαίνουν καλώς – μέχρι στιγμής όσοι επιχειρούν να μπουν δεν μπορούν να δουν κάτι.

Από το υπουργείο εκτιμούν ότι θα ενταχθούν στο σύστημα και θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι τα χρόνια των μνημονίων έφυγαν από την Ελλάδα περίπου 600.000 – 700.000 άτομα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ηλικίας 25 – 35 ετών. Σε αυτούς συνυπολογίστε επιπλέον τους χιλιάδες νέους που έχουν μεταβεί εκτός συνόρων για σπουδές και τους Έλληνες που για φορολογικούς λόγους διατηρούν φορολογικούς δεσμούς με την πατρίδα τους.

Μετά την παρουσίαση της πλατφόρμας θα υπάρξει μεγάλη καμπάνια μέσα από τις πρεσβείες μας ανά τον κόσμο έτσι ώστε να γνωρίσει όλος ο απανταχού ελληνισμός το δικαίωμα που έχει ώστε να ψηφίζει από τον τόπο της εκεί διαμονής του στις εκλογές και να μην αναγκάζεται και έρχεται στην γενέτειρά του.