Για την ωριμότητα που δείχνουν οι Έλληνες, αλλά και για το ότι θα βρεθούν βιώσιμες λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση μίλησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη, ενώ συζήτησαν και για την οικονομική κρίση στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κυπριακού λαού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων τον ενημέρωσε για την οικονομική κρίση και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, τονίζοντας πως, «η δοκιμασία που βιώνουμε είναι δοκιμασία που πρέπει να μας χαλυβδώσει». Όπως μάλιστα του είπε, «οι Έλληνες πολίτες δείχνουν μεγάλη ωριμότητα και γνωρίζοντας τις δυσκολίες κάνουν θυσίες έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τον τελικό στόχο της εξόδου από την κρίση». «Με τη σύνεση και την ωριμότητα που απαιτείται, θα βρούμε λύσεις που θα είναι βιώσιμες και δημοκρατικές έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα οικονομικά και τα εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου αφού μετέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής «τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Κυπριακής κυβέρνησης αλλά και τα αδελφικά αισθήματα αγάπης και ευθύνης του Κυπριακού λαού για τη διαχρονική, σταθερή και ανιδιοτελή στήριξη της Ελλάδας, στον αγώνα για να τερματιστεί ο μεγαλύτερος ιστορικός πολιτικός αναχρονισμός που εξακολουθεί να υφίσταται στην Κύπρο» αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει και η Κύπρος λέγοντας: «και η δική μας κυβέρνηση όπως και η δική σας, εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή δύσκολα προγράμματα προσαρμογής. Ευελπιστούμε όμως ότι με τη σκληρή δουλειά που γίνεται, με τη θέληση όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και του λαού θα μπορέσουμε σύντομα να βγούμε από την κρίση και να βαδίσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης και επανόδου, σε περιόδους ευημερίας και προκοπής».

Οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Φωκαΐδης αναφέρθηκαν και στον εκλιπόντα πρώην Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Τάσο Μητσόπουλο που έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή, υπογραμμίζοντας πως ο εκλιπών αποτέλεσε «υπόδειγμα πολιτικού ανδρός και ανθρώπου, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά ήθους, εντιμότητας και αξιοπρέπειας».

Νωρίτερα ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου συνομίλησε με τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής. Αφού συζήτησαν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν Ελλάδα και Κύπρος όσον αφορά το οικονομικό ζήτημα, ο κ. Τραγάκης ενημέρωσε τον κ. Φωκαΐδη για την Προεδρία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στη χρονική αυτή περίοδο.