«Πρεσβευτής» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάδοση των θεμελιωδών αρχών της ισότητας και της ισονομίας που προωθεί η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Όχι μίσος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το 2014» ανακηρύχθηκε ο Κρίτων Αρσένης.

Την καμπάνια διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού και το Δίκτυο για τα δικαιώματα των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κρίτων Αρσένης συμμετείχε σε διακομματική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» από το κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία την Ειρήνη και τη μη βία, «Αντιγόνη» και την Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή κοινότητα Ελλάδας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Κρίτων Αρσένης πολέμησε με σθένος τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον σεξισμό ενώ υπερασπίστηκε τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αυτές της ισότητας, της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Ασπάζομαι πλήρως τη διακήρυξη που προωθείται στο πλαίσιο της καμπάνιας “όχι μίσος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το 2014” και είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να γίνει πράξη μία εκστρατεία χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις, προκατάληψη ή μίσος. Η Ευρώπη δημιουργήθηκε πάνω στις βασικές αρχές της ανεκτικότητας, της ισονομίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης και για αυτές τις αρχές μάχομαι και θα συνεχίσω να μάχομαι χωρίς περιστροφές και υπεκφυγές με κάθε τρόπο και μέσο, μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο, μαζί με τα κινήματα».