Στη Λακωνία μετέβη σήμερα κλιμάκιο ειδικών από το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που συμμετείχε στο κλιμάκιο, τα κρούσματα ανιχνεύτηκαν από υπάρχον πρόγραμμα που καταγράφει την εμφάνιση της ελονοσίας στην περιοχή. Είναι ευτύχημα ότι βρέθηκε, εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, μετά τις συναντήσεις με τοπικούς φορείς με στόχο την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου περιέγραψε τους τρεις άξονες, στους οποίους κινείται το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή: Απομόνωση των θετικών κρουσμάτων – συνέχεια στον έλεγχο όλων των μεταναστών και της κοινότητας- έλεγχο και των μετακινήσεων.

«Θα έχουμε ετοιμότητα» τόνισε, και πρόσθεσε πως όταν τελειώσουν τα τεστ στους μετανάστες θα συνεχιστούν και σε στενές επαφές τους μεταξύ των κατοίκων.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου