Λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος είναι αυτό που προτείνει η «Δράση», που αντιτίθεται στις «ημέρες δόξας» που όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή της, ζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δράσης:

«Το κράτος μπαταχτσής σε νέες δόξες το πρώτο δίμηνο του 2014

Σχεδόν μισό δις αυξήθηκαν οι οφειλές προς τους ιδιώτες

Την ώρα που η κυβέρνηση κυνηγά τους ιδιώτες, τους διώκει ποινικά και κατάσχει σπίτια και καταθέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ιδιωτικά ταμεία, το κράτος μπαταχτσής γνωρίζει νέες ημέρες δόξας.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αυξήθηκαν πάλι σχεδόν κατά μισό δισεκατομμύριο οι οφειλές του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα το πρώτο δίμηνο του 2014, φτάνοντας τα 4,6 δις ευρώ.

Οι υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα που επρόκειτο, με βάση το δεύτερο μνημόνιο, να μηδενιστούν εντός του 2012 τώρα με βάση τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά θα συνεχιστούν και το 2015.

Κάποιοι περιμένουν ακόμα και τέσσερα χρόνια για να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους χρωστούν.

Ο στραγγαλισμένος από την υπερφορολόγηση παραγωγικός ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα της διατήρησης του μεγάλου πελατειακού κράτους και την πολιτική της καθυστέρησης ή ελαχιστοποίησης των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να δώσουν τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης στέλνοντας το μήνυμα στις 25 Μαΐου ότι υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική.

Η πολιτική που προτείνει η Δράση και ο ευρύτερος φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός χώρος. Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος. Τόπο στους παραγωγικούς Έλληνες».