Για μυστική διπλωματία της κυβέρνησης με τους Τούρκους, η οποία αποκαλύφθηκε από την τουρκική πλευρά, έκανε λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.
«Μυστική διπλωματία εννοούμε αυτό που έγινε για παράδειγμα στο Βερολίνο, το οποίο μας το αποκάλυψε η τουρκική πλευρά και όχι η ελληνική» πρόσθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
«Αυτό έχει διαψευστεί και από εμάς και από το ΚΙΝΑΛ και από όλα τα κόμματα. Δεν είχαμε ενημερωθεί για αυτή την ιστορία» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης εξοπλισμού της χώρας, επισημαίνοντας ότι «η χώρα πρέπει να είναι πάντα εξοπλισμένη κατάλληλα ούτως ώστε να αντιμετωπίζει, και να προασπίζεται ουσιαστικά η εθνική της κυριαρχία. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αυτό που μπαίνει ή δεν μπαίνει σε συζήτηση είναι το πώς γίνεται αυτό, με ποιους όρους, αν τελικά οι προτάσεις για τον εξοπλισμό γίνονται από τα αρμόδια όργανα».
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης εξέφρασε την πεποίθησή του πως όταν ο κόσμος νιώσει ότι η πολιτική της κυβέρνησης του στοιχίζει, θα απομακρυνθεί απ’ αυτή και πως το συμπέρασμά του από τη μελέτη των τελευταίων δημοσκοπήσεων, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει σιγά σιγά, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία.
Για τη μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Βλέπω ότι τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ότι σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί η τρομακτική εμπιστοσύνη αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα μας. Στον πρώτο χρόνο, η κυβέρνηση αρχίζει σιγά σιγά να χάνει. Όταν ο κόσμος αισθανθεί ότι του στοιχίζει αυτή η πολιτική, γνώμη μου είναι ότι θα αρχίσει να απομακρύνεται.
Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και κυρίως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκφωνήσουμε μια πολιτική και να την προτείνουμε στην κυβέρνηση, έτσι ώστε ο κόσμος να αρχίσει να αναπνέει. Τα “λουκέτα” που έχουν μπει να σπάσουν. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να αυξηθεί η δυνατότητα κατανάλωσης του κοινού, άρα δεν μπορεί να κόβεις τις υπερωρίες, να μη χρηματοδοτείται μόνο η ανεργία αλλά και η εργασία και δεύτερον, να υπάρχει μια συνεχής ροή χρημάτων προς την ανάπτυξη για να μπορεί να υπάρχει δουλειά και λεφτά στην αγορά».