Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου ο Α. Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Γ. Παπανδρέου «παίζει με τους θεσμούς» και ότι έχει βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ παράλληλα του καταλόγισε και τάσεις «βοναπαρτισμού».

«Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τα οικονομικά δεινά της χώρας «με αίσθηση ευθύνης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «ο κ. Παπανδρέου για μια ακόμη φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα. Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις του ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα» και συνέχισε λέγοντας: «Επιμένει να στέλνει, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από εκείνους, ακόμα και όταν θεσμικά είναι τώρα η δική τους ώρα να μιλήσουν. Φαίνεται όμως να αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία μας να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου αλλά η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας παραμένει όρθια απέναντι σε τέτοιου είδους βοναπαρτισμούς και λεονταρισμούς».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε λέγοντας ότι «εάν ο ελληνικός λαός και όσοι παρακολουθούν την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης μετά το μνημόνιο έχουν δει τα οποιαδήποτε ψήγματα ανάπτυξης στην οικονομική τους πρόταση, ας το πουν και εμάς. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη πρόταση που είπε ο κ. Παπανδρέου μόλις έφθασε απόψε στις Βρυξέλλες».