Εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και των υποψηφίων που έχουν τη στήριξη της Ν.Δ., Σταύρου Καλαφάτη και του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, καταφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη του ΚΚΕ, Γιάννης Δελλής.

«Το δήθεν αντισυμβατικό στιλ του δημάρχου κ. Μπουτάρη δεν είναι παρά ο φερετζές μιας σκληρής, αντιλαϊκής πολιτικής και από τη μεριά του Δήμου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση» είπε ο κ. Δελλής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

«Δεν είναι καθόλου αντισυμβατικό να επιβάλεις τροφεία, να επεκτείνεις την ελεγχόμενη στάθμευση, να συνεργάζεσαι στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας με την τρόικα. Ίσα ίσα είναι απόλυτα συμβατά με την κυβερνητική πολιτική και τη γενικότερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», παρατήρησε για τον κ. Μπουτάρη.

Σχετικά με τον κ. Καλαφάτη τόνισε πως «η πολιτική της παράταξης της Ν.Δ. είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Και ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση» ενώ για τον τίτλο της παράταξης του «Εντάξει» υπογράμμισε: «Εγώ απλώς να προσθέσω ένα σχόλιο, που έχει γράψει ο Οδυσσέας Ελύτης: Όπου ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μου μυρίζει».

Ο κ. Δελλής επισήμανε ότι αυτό που ενώνει τον κ. Μπουτάρη με τις παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι συναινούν στο πλαίσιο των κανόνων της Ε.Ε. και σημείωσε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι παρατάξεις των δύο αυτών κομμάτων απουσίασαν κατά την ψήφιση της απόφασης για επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Κατήγγειλε ότι το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι καθαρά εισπρακτικό, δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό και η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυξάνει την τοπική φορολογία. «Όσο θα προχωρά η μείωση του κρατικού προϋπολογισμού προς τους Δήμους, τόσο θα εκτείνεται το χαράτσωμα από τους Δήμους».

Όπως είπε, ελεγχόμενη στάθμευση μπορεί να υπάρξει μόνο γύρω από δημόσια νοσοκομεία και οργανισμούς, χωρίς όμως καμιά καταβολή αντιτίμου. Το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης λύνεται μόνο με ένα σύγχρονο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς.

Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς επιβάλλονται τροφεία, αντίτιμο εισόδου στα δημοτικά γυμναστήρια, συνδρομή στα δημοτικά ωδεία και συμμετοχή 50 ευρώ στους δημότες που παρακολουθούν μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Την ώρα που ο κ. Μπουτάρης προβάλλει συστηματικά και μονότονα το δήθεν αντισυμβατικό του στιλ, το αντιλαϊκό έργο της διοίκησης του συνεχίζεται κανονικά», τόνισε ο κ. Δελλής.