Τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά και την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο πως για άλλη μια φορά αποκρύπτουν το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα. Κάνοντας λόγο για «νέα επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού», σημειώνει ότι «μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα και αποσιωπούν το πλεόνασμα ανεργίας και κοινωνικής δυστυχίας που γέννησε η πολιτική τους».

«Μοιράζουν ψίχουλα προεκλογικά, όταν προηγουμένως άρπαξαν τα καρβέλια πάνω από το τραπέζι. Οδηγούν τη χώρα σε μια νέα μνημονιακή εποχή, προωθώντας μέτρα ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των εισοδημάτων και διάλυσης των ταμείων ασφάλισης, που διευκολύνουν τις ομαδικές απολύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταλήξει πως «η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε μια νέα μνημονική συμφωνία».