Και ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρει ότι ο Νίκος Γιαννόπουλος, που προλόγισε το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει, μιλώντας στο newsbeast.gr ότι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να προλογίζει ή να μην προλογίζει βιβλία αλλά να κρίνεται για τα γραφόμενά του.

«Ο Νίκος Γιαννόπουλος ούτε ήταν ούτε είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διότι είχε κάνει αυτήν την επιλογή. Χθες μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση επ’ αυτού, όπως και ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος. Εμείς δεν επιθυμούμε να αναπαραγάγουμε τέτοιου είδους ανοησίες εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα», υποστηρίζει ο κ. Στρατούλης.

Ξεκαθαρίζει όμως ότι: «Από την άλλη, ο κ. Γιαννόπουλος, ως πολίτης, έχει το δικαίωμα να προλογίζει ή να μην προλογίζει το οποιοδήποτε βιβλίο και να κρίνεται, στη συνέχεια, για αυτά που γράφει. Ωστόσο, η υποκρισία της ΝΔ είναι άξια απορίας, καθώς προσπάθησε να αξιοποιήσει τον πρόλογο του Νίκου Γιαννόπουλου στο βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, για να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή συνδέει τον κ. Λιβάνη, ο οποίος εκδίδει το συγκεκριμένο βιβλίο που περιλαμβάνει τον εν λόγω πρόλογο, με την τρομοκρατία; Και επειδή ο κ. Λιβάνης ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και η οικογένειά του στενά συνδεδεμένη με τον Γιώργο Παπανδρέου, θα βγει η ΝΔ και θα συνδέσει και το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Παπανδρέου με την τρομοκρατία;

Αυτό που κάνει η ΝΔ, να προσπαθεί δηλαδή να συνδέσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία, διαφημίζει την τρομοκρατία στη χώρα μας και δυσφημίζει ένα μεγάλο κόμμα του 30%. Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση. Είναι δυνατόν να κατηγορείται η μελλοντική κυβέρνηση ότι έχει σχέσεις με την τρομοκρατία; Κάτι τέτοιο είναι παρανοϊκό, εμφυλιοπολεμικό και από πολιτικής πλευράς βλακώδες. Σε λίγο θα μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και για τον όφι που έδωσε το μήλο στην Εύα!».