Στη μία μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο κ. Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, πέρα από τα σουύπερ μάρκετ, όπως εμπορικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα χώρους λατρείας καθώς και κομμωτήρια.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μάσκα σε φούρνους και κρεοπωλεία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας ακόμη και σε φούρνους και κρεοπωλεία άφησε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την πιθανότητα για υποχρεωτική χρήσης μάσκας, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, σε εμπορικά κέντρα και εκκλησίες, είπε: «Αν αποφασιστεί από τους ειδικούς ότι πρέπει να φορά μάσκα και σε άλλα καταστήματα θα το κάνουμε. Ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση, οι επιστήμονες παρακολουθούν και λαμβάνουν αποφάσεις. Τίποτα δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

«Επομένως, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι» πρόσθεσε.

«Σαφώς και βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο, άλλωστε κανείς δεν είπε ότι ο κορονοϊός έχει φύγει» είπε μεταξύ άλλων.

Φόβοι για έξαρση του ιού και δεύτερο κύμα τον Αύγουστο

Ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, η αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

Τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 17 στην Αττική. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων του Λεκανοπεδίου ήταν 9. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χωρά ανέρχεται σε 4.227.