«Αν τα αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ είναι σχετικά ικανοποιητικά θα έχει κάνει μία σωστή παρέμβαση καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Αν δεν είναι ικανοποιητικά θα εκτιμήσουμε τους διάφορους παράγοντες και θα δούμε…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως προσωπικά ο ίδιος είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από τις κυβερνήσεις, αλλά σημείωσε ότι «αν δεν υπάρχει συμμετοχή, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε». Ανέφερε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός απλά σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ο δεύτερος άρχισε να γενικεύει τη συζήτηση για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και να μιλάει για ψήφο κατά του μνημονίου.

Πάντως, ο ίδιος εκτίμησε πως το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου δύσκολα θα ερμηνευτεί.

Ερωτηθείς τέλος για το αν η «ομάδα» του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή «προπονητή», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Τον προπονητή της ομάδας τον αλλάζει ο ιδιοκτήτης, στα κόμματα τον αλλάζει ο λαός. Μερικοί νομίζουν ότι είναι ιδιοκτήτες κομμάτων ή θέλουν να γίνουν ιδιοκτήτες κομμάτων, είναι μια παλιά ιστορία στην Ελλάδα και έχουμε όλοι συμφέρον να το αποτρέψουμε»…