Πολύτιμο χρόνο έχασε το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, την ώρα που θα έπρεπε να χαράσσει τη στρατηγική του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να βρεθεί ολοκληρωμένο διακύβευμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, «χάσαμε όλο το καλοκαίρι συζητώντας για συντονιστές και υπερυπουργούς ενώ θα έπρεπε να καθορίζουμε τη στρατηγική μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν έγιναν οι καλύτεροι χειρισμοί το καλοκαίρι, το λέω με πίκρα, ανησυχία και ευαισθησία για την παράταξή μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε «στέρεη» την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ισχυρή την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Επισήμανε πως ο κίνδυνος για χρεωκοπία της χώρας δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί.

«Ο κόσμος πρέπει να πάει να ψηφίσει», σημείωσε, «γιατί μέσα από τους νέους αυτοδιοικητικούς θεσμούς μπορούμε να βρούμε εργαλεία για την υπέρβαση της κρίσης. Αυτή είναι η πολιτική σημασία των εκλογών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μίλησε και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μιλώντας ακόμα και για εκβιασμό και εκφράζοντας την εκτίμηση πως την Τετάρτη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

«Είχαμε σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών της τελευταίας στιγμής, είχαμε και εκβιασμό από τη συμβαλλόμενη πλευρά», τόνισε, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν θα επιτρέψει φορολογική ασυλία.