Μετά τον πρωθυπουργό, επιστρατεύονται και κορυφαίοι υπουργοί στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Λεκανοπέδιο. Εκτός, λοιπόν, από τους βουλευτές της Α’ και Β’ Αθήνας και Πειραιά – για τους οποίους λέγεται ότι υπάρχουν γκρίνιες στην Ιπποκράτους για «φέουδα» και αδιαφορία σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή της στήριξης της υποψηφιότητας Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας – στη μάχη κατεβαίνουν και υπουργοί, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Λούκα Κατσέλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Κώστας Σκανδαλίδης και άλλοι.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, μάλιστα, δεν θα τρέξει στα… νότια, όπου υποψήφια είναι στο Δήμο Σαρωνικού η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφάκη, αλλά στα βόρεια και ανατολικά προάστια. Συγκεκριμένα, στην Αγία Παρασκευή, το Χολαργό και του Παπάγου. Θα κάνει, πάντως, και ένα πέρασμα από τα νότια, καθώς αναλαμβάνει και το Δήμο Γλυφάδας, όπου υποψήφιος της ΝΔ είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στον Ασπρόπυργο θα βρεθεί η Άννα Διαμαντοπούλου και στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη (όπου και κατοικεί) η Φώφη Γεννηματά. Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας θα αναλάβει και το Δήμο Σαρωνικού, όπου υποψήφια είναι η κυρία Χριστοφάκη-Παγκάλου.
Σε Βύρωνα, Δάφνη και Υμηττό πιάνει «δουλειά» η Λούκα Κατσέλη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος θα «συναντηθεί» και πάλι με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, μετά τη θητεία τους στο υπουργείο Εργασίας, στην Ηλιούπολη. Ο κ. Λοβέρδος θα αναλάβει και το Δήμο Ζωγράφου, ενώ  κ. Κουτρουμάνης την Καισαριανή (μαζί με τον Ηλία Μόσιαλο και τον Τηλέμαχο Χυτήρη, αντίστοιχα). Ο υπουργός Υγείας, επίσης, χρεώνεται και την Κηφισιά, μαζί με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας θα τρέξει και σε Παπάγου-Χολαργό και Αγία Παρασκευή, την ώρα που η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ θα τρέξει επίσης σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία.
Σε Ελληνικό-Αργυρούπολη, Πετρούπολη και Χαϊδάρι θα βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο οι Μίμης Ανδρουλάκης και Πέτρος Ευθυμίου, αντίστοιχα. Στον Πειραιά και τις γειτονιές του υπεύθυνοι ορίστηκαν όλοι οι βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά, ενώ για το Δήμο Αθήνας την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη καλούνται να στηρίξουν (χωρίς… γκρίνιες) όλοι οι βουλευτές και υπουργοί που εκλέγονται στην Α’ Αθήνας, μαζί με τον υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρο Μίχο.