Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κανονικά σήμερα δεν θα πήγαινε στη Βουλή λόγω ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρούσε. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, «δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να κάνω το χρέος μου απέναντι στους δικούς μου δασκάλους».

Υπερασπιζόμενος τα πρότυπα δημόσια σχολεία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Γεραπετρίτης με σπασμένη φωνή δήλωσε πως «θέλω να σας δηλώσω σήμερα με ταπεινότητα, ότι αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που προέρχομαι από ένα πρότυπο δημόσιο σχολείο, την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή του Πειραιά, η οποία ήταν εκείνη η οποία μου άνοιξε το δρόμο για να μπορέσω να μεταβώ εν συνεχεία στην ακαδημαϊκή ζωή και να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Στο σχολείο αυτό πηγαίνουν παιδιά που δεν είχαν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία άνοιξαν το δρόμο της καταξίωσης και της κοινωνικής κινητικότητας ενός καλύτερου μέλλοντος».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως αισθάνεται πολύ μεγάλη τιμή γιατί χάρη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης ανέβαινε τα σκαλοπάτια της κοινωνίας. «Εάν αυτή η διαδρομή με καθιστά ελιτίστικο προϊόν τότε ναι, αποδέχομαι πως είμαι ελίτ», ήταν τα λόγια του.

Μάλιστα, δήλωσε ικανοποιημένος που θα ακολουθήσει αύριο το μεσημέρι ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, γιατί «θέλω να δω τους αγαπημένους μου φίλους και αποφοίτους Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) και Γιώργο Κατρούγκαλο (ΣΥΡΙΖΑ) αν αισθάνονται το ίδιο επίπεδο ευγνωμοσύνη απέναντι στους καθηγητές μας της Ιωνιδείου Σχολής, η οποία μας έδωσε τα εφόδια για να μπορέσουμε σήμερα να βρισκόμαστε εδώ».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τους δασκάλους του, «γιατί πρώτα από όλα μου έδωσαν ένα υπόδειγμα ζωής».