Στις 9:30 π.μ. η ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην έναρξη των εργασιών της διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο. Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στις 2:30 μ.μ. ο  Γ. Παπανδρέου θα υπογράψει τη διακήρυξη για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή.

Στις 3 μ.μ. ο πρωθυπουργός  θα συμμετάσχει στην κεντρική συνεδρίαση για την Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή με θέμα: «Προστατεύοντας τη Μεσόγειο για τις επόμενες γενεές». Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Λώρενς Κόντζι, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλίπ Μεϊστάντ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Ενέργεια, Ενωση για τη Μεσόγειο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Προεδρεύων θα είναι ο Τζέφρι Σάκς, διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, Columbia.

Αναλυτικά σήμερα:

Δεύτερη ημέρα σήμερα της επίσκεψης του υφυπουργού Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη στην Πολωνία για την διεθνή συνάντηση με στόχο την υπογραφή κοινής δήλωσης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Via Carpatia» του διεθνή οδικού άξονα.Την κοινή δήλωση θα υπογράψουν οι: Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Επιδίωξη των χωρών θα είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής της «Via Carpatia» από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Ξεκίνησε στο www.oaed.gr η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.

Ολοκληρώνεται σήμερα σε ξενοδοχείο της Αθήνας το 57ο Συνέδριο Ολομέλειας Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, για θέματα πληροφοριών από επικοινωνίες και ακτινοβολίες (ΝΑΤΟ Advisory Committee for Signal Intelligence) το οποίο ξεκίνησε στις 19/10. Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος 54 εκπρόσωποι από τα 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από το NATO/ACO (SHAPE), NATO ACT, NATO/IMS, NATO/EWAC και προσωπικό του NACSI.

Περιοδεία στο νομό Αχαΐας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στις 4 μ.μ θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Στις 5 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο.

Διήμερη περιοδεία στη Δράμα πραγματοποιεί σήμερα και το Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σήμερα στη 1μ.μ. στο ξενοδοχείο “Μαριάννα” συνέντευξη Τύπου. Στις 2 μ.μ. επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της παράταξης “Πόλη και Ζωή”. Στις 7:30 μ.μ. περιήγηση στην αγορά της πόλης. Στις 8:30 μ.μ. ομιλία στο Επιμελητήριο Δράμας.

Στις 8:30 π.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Νίκου Σοφιανού, στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας . Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σοφιανός θα συναντηθεί με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής στα γραφεία της ύστερα από αίτημά της. Στις 4 παρά τέταρτο το μεσημέρι επίσκεψη στο κατάστημα της Eurobank . Σχετικά άρθρα στο Νέο Κόσμο (Ηλία Ηλιού 58). Στις 6:30 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα της Αχαρνών στον Αγιο Νικόλαο και συζήτηση με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την οικονομική κρίση.

Στις 9 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλος, στα κεντρικά γραφεί του ΙΚΑ.

Στις 9 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου, στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ και συνάντηση με εργαζομένους. Στις 10:30 π.μ. συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ (Μονή Πετράκη 10-12) και συζήτηση με τους εργαζομένους.

 Στις 9 π.μ. από το Δημαρχείο Νίκαιας περιοδεία της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη, Λίας Φράγκου, στις δημόσιες υπηρεσίες της Νίκαιας.

Στις 10 π.μ. επίσκεψη της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων, Ελένης Πορτάλιου, στο κτίριο των κεντρικών υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ και τον οργανισμό ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ). Στη 1μ.μ. συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ στα γραφεία της διοίκησης. Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη με αντιπροσωπεία του συνδυασμού της “Ανοιχτή Πόλη” στο Κουκάκι (1ο Δημοτικό Διαμέρισμα).

Στις 11 π.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκδήλωση για τη νεολαία διοργανώνει η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Κώστα Γκιουλέκα.

Στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της παράτασης του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη συνέντευξη για τους άξονες του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».

Στη 1 μ.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με επιχειρηματίες και επαγγελματίες του Γ’ Διαμερίσματος Πειραιά.

Στις 5 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Λώρες Κόντζι.

Στις 6 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλάμ Φαγιάντ.

Στις 7 μ.μ. έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των Γάλλων εργαζομένων προγραμματίζουν η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ», η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση-Ανταρσία στο λιμάνι», του Πειραιά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στις 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.  Σχετικά άρθρα στον Πειραιά, κεντρική ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κικίλια.

Στις 7.30 μ.μ. στη πλατεία Κανάρη, στην Κυψέλη, στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, ομιλία του δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωή μας», Νικήτα Κακλαμάνη.

Στις 7.30 μ.μ. ομιλία υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Δικαίωμα στην πόλη”, Γιώργου Καμίνη, στην πλατεία Ηούς.

Στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο για την έναρξη της Μεσογειακής Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή.