Διπλάσιο «πακέτο» μέτρων απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να καλυφθεί η «ατζέντα» με τα ανοικτά ζητήματα που είναι συνδεδεμένα με το δημοσιονομικό «κενό» του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πακέτο» των νέων προτάσεων κοστολογείται στα 2,8 δισ. ευρώ.

Στα ακανθώδη ζητήματα περιλαμβάνονται επίσης η απαίτηση της τρόικας για την κάλυψη της «τρύπας» των 800 εκατ. ευρώ που θα ανοίξει στα ασφαλιστικά ταμεία από την σταδιακή μείωση των εργοδοτικών εισφορών αλλά και από τη μη εφαρμογή του μέτρου του 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Τον «λογαριασμό» με τα επιπλέον μέτρα αυξάνει και η απόφαση – βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας ( ΣτΕ)που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν στις αποδοχές των ένστολων, με αποτέλεσμα οι δανειστές να ζητήσουν ισοδύναμες παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ.

Τη λίστα με τα έκτακτα μέτρα που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μηδενιστούν οι δημοσιονομικές αποκλίσεις του 2014 πρόκειται να παρουσιάσει ο Γιάννης Στουρνάρας στο σημερινό και ιδιαίτερο κρίσιμο Eurogroup.

Εκτιμάται ότι το αναθεωρημένο πακέτο των προτάσεων θα αποτελέσει το εισιτήριο για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.