Οι συναντήσεις που θα έχει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen είναι οι εξής: στη 1 μ.μ στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση με τον υπουργό, Δημήτρη Δρούτσα, στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου  συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και στις 4 μ.μ. συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη.

Αναλυτικά σήμερα:

Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά στη διευκόλυνση της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών των νησιών του Αιγαίου.

Τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αλμυρού, κ. Βούλγαρη. Στις 12:45 μ.μ. θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο Βόλου και στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ξενία θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος.

Περιοδεία στον Βόλο και στη Λάρισα πραγματοποιεί σήμερα ο προέδρος της Κ.Ο.του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στι 11 π.μ. θα επισκεφθεί τα γραφεία της περιφερειακής κίνησης “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας”, στις 11:30 π.μ. θα περιοδεύσεισ στο κέντρο της πόλης, στις 11:30 π.μ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ (Γαλλίας 8Α, δίπλα στο καφενείο Μουριές). Στις 6 μ.μ. στη Λάρισα θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της δημοτικής κίνησης “Ενωτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο της περιφερειακής κίνησης “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη. Στις 7 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στα χωριά Αμπελώνας και Γιάννουλη.

Την Τρίπολη επισκέπτεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Δράκου.

Στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο της Πλατείας Κοραή, θα βρεθεί σήμερα το πρωΐ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά-Κανάλι 1 και θα συναντηθεί με εργαζομένους σε αυτό.

 Στις 9 π.μ. χαιρετισμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική συνεργασία-Οχι στο μνημόνιο», Αλέξη Μητρόπουλου.

Στις 10:30 π.μ. στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ομιλία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στην τελετή έναρξης της 12ης Συνόδου του Model United Nations. Στην προσομοίωση των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών συμμετέχουν 600 μαθητές και μαθήτριες από 43 σχολεία και από 12 διαφορετικές χώρες. Οι μαθητές θα ασκηθούν στον τρόπο λειτουργίας του ΟΗΕ, ανταλλάσσοντας σκέψεις και επιχειρήματα για τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη.

Στις 10 π.μ. συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρχαιολόγων έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στις 11 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρχαιολόγων στον Λευκό Πύργο.

Στις 11 π.μ. επίσκεψη στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, και ομιλία του σε συγκέντρωση εργαζομένων.

Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

 Στις 11:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος, θα επισκεφθεί το ΚΕΥΠΥΟ στην Καλλιθέα και θα συναντηθεί με τους εργαζομένους.

Στη 1 μ.μ στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του υπουργού, Δημήτρη Δρούτσα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

 Στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen.

 Στις 4 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Στις 6 μ.μ. επίσκεψη στην περιοχή της Πανόρμου θα πραγματοποιήσει η υποψήφια δήμαροχς Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου, η οποία θα συζητήσει με κατοίκους του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Πολιτών , ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σε πολιτική εκδήλωση στο Περιστέρι. Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, Κώστας Λαλένης.

Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Μονής Βλατάδων χαιρετισό στο διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: “Χριστιανική Θεσσαλονίκη” θα απευθύνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης.

Στις 9 μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα παραστεί στο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.