Ο Σπύρος Κούβελης και η Τίνα Μπιρμπίλη θα παραβρεθούν στο 2ο συνέδριο του Economist για τη Βιωσιμότητα «Η πράσινη ατζέντα μετά την Κοπεγχάγη». Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει στις 2μ.μ. με θέμα: “How are countries in south-east Europe tackling climate change? What still needs to be done?”. Στις 3:30 μ.μ η ομιλία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

Αναλυτικά σήμερα:

Στις 8 π.μ. με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, και υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Νίκου Αβραμίδη, θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομης κεραίας, επί της οδού Τριών Ιεραρχών 84.

Στις 9 π.μ. η υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων, στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ. Στις 10:30 π.μ. θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει η ΠΟΕΣΥ μαζί με τους δημοσιογράφους των δημοτικών ΜΜΕ της Αττικής, με θέμα: «η αναγκαιότητα ύπαρξης των δημοτικών ΜΜΕ στο σημερινό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Στις 6 μ.μ. η κ. Πορτάλιου θα επισκεφθεί στο Νέο Κόσμο την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και θα συναντηθεί με εργαζομένους.

Στις 10:30 π.μ. στο Κέντρο Υγείας επί τη Λεωφόρου Καλυβίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις του Δήμου Καλυβίων, των Κοινοτήτων Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας καθώς και φορέων, συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, με αίτημα την στελέχωση του Κέντρου Υγείας με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση.

Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης συνάντηση του υπουργού με νέους επιχειρηματίες, παρουσία του πρωθυπουργού.

Στις 11 π.μ. στις εγκαταστάσεις των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής η κεντρική εκδήλωση της ΕΛΑΣ για τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας, Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός, Μανώλης Οθωνας.

Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της διημερίδας με τίτλο: “Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου”.

Στις 11 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας .

Στις 11:30 στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ΒΕΠ , συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τη διοικητική επιτροπή του ΒΕΠ.

Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο κέντρο των Αθηνών, στην οδό Σοφοκλέους, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης θα συνοδεύεται από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Αδωνι Γεωργιάδη και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχης που θα στηρίξει το κόμμα του.

Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του κόμματος για τον πολιτικό σχεδιασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Πολιτισμού του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.

Στις 12 το μεσημέρι ομιλία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννη Μανουσογιαννάκη, σε συγκέντρωση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στις 7 μ.μ. στο Νυχτερινό Λύκειο Κορυδαλλού.

Στις 6 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Εδεσσα και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος».

Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Caravel» (Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της γραμματέως της, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Στις 7 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, σε συγκέντρωση στο Λαύριο, στο παλιό Μηχανουργείο. Θα χαιρετίσουν: ο Κώστας Πόγκας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο Παμφίλης Απόστολος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στις 7 μ.μ. περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη, στο 7ο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Πειραιά.

Στις 7.30 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με το συνδυασμό “Δικαίωμα στην Πόλη”, Γιώργος Καμίνης. Θα πραγματοποιήσει ομιλία, στην Πλατεία Κολωνού.