Πολιτικός αναβρασμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του Βύρωνα Πολύδωρα να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και στη συνέχεια να διαγραφεί, με απόφαση Σαμαρά, από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής, Κώστας Τασούλας, σχολίασε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, την κίνησή του λέγοντας: «Η ενέργεια του κ. Πολύδωρα είναι μία ενέργεια ενός ανθρώπου, ο οποίος έκρινε ότι ενδεχομένως το όχι σε αυτή την φάση αποτελεί λύση. Αυτό εγώ το θεωρώ λάθος. Σε αυτή τη φάση, λύση αποτελεί η ολοκλήρωση αυτής της πορείας και η διευκόλυνση της εξόδου της χώρας στις αγορές».

Για το θέμα των αγορών μάλιστα, ο κ. Τασούλας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η έξοδος της χώρας στις αγορές θα ανοίξει τα χέρια της κυβέρνησης που είναι σήμερα δεμένα.

Οι αγορές είναι αυτές που ποτέ δεν μας υπαγόρευσαν τι να κάνουμε αυτά τα οποία μας δίνουν. Τα κράτη μας υπαγορεύουν με όλη αυτή τη μέγγενη στην οποία έχουμε υπεισέλθει. Οι αγορές που τις καταργιούνται η Αριστερά και όλα τα νεοπαγή κόμματα της οργής και της αγανάκτησης, οι αγορές είναι εκείνες που μας δάνειζαν γενναιόδωρα μέχρι πριν από τρία χρόνια. Εμείς τα κάναμε σκούφιες και μπερέτες, εμείς δίναμε διορισμούς και τώρα που η χώρα πάει προς τις αγορές, νομίζω, θα πρέπει να είχαμε περισσότερη αντοχή για να διευκολύνουμε τον ελληνικό λαό για να μην πάνε στο βρόντο οι θυσίες τους».