Την πεποίθησή του ότι η χώρα δύσκολα θα καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το μνημόνιο ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη ο κ. Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου αναφέροντας ότι «δεν έχει αντίληψη της αγοράς. Έκανε έκκληση για διάλογο μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενώ προέβλεψε ότι έρχονται πολύ χειρότερες ημέρες.

Αναλυτικά κάποια σημεία από τη συνέντευξη

Για το μνημόνιο

«Η χώρα έχει δανειστεί, έχει βοηθηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως όλοι πιστεύετε 110 δις. Είναι ψέμα και λάθος. Η χώρα από την τρόικα θα λάβει συνολικά περίπου 250 δις και αν προστεθούν και 25 δις εγγυήσεις των τραπεζών, πάμε για 275 δις.

Αυτή είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, η οποία προσδιορίζει και το μέγεθος, αλλά βεβαίως και την αδυναμία εξόδου της χώρας από αυτή την επιτήρηση και από τον ασφυκτικό κλοιό που σήμερα βρίσκεται.

Αυτός ο συνδυασμός της ελεγχόμενης στην ουσία πτώχευσης, γιατί περί αυτού πρόκειται, σε συνδυασμό με ό,τι γίνεται στην περιοχή μας, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μίγμα.

Λένε μερικοί ότι η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει. Το ακούω ιδιαίτερα από στόματα ανθρώπων της αριστεράς. Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει γιατί είναι πολύ ακριβή η χρεοκοπία της.

Αυτό όμως σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει ανάγκη διαρκώς όλο και πιο αυξημένων δόσεων από τους επιτηρητές της. Δηλαδή κάθε μέρα που περνάει η χώρα θα χάνει και τον κυρίαρχο ρόλο της».

Επίθεση σε Παπακωνσταντίνου

«Πάντως, είναι σίγουρο ότι η υπάρχουσα δομή της κυβέρνησης, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο αυτής της περιστάσεως. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει την πλήρη αντίληψη της αγοράς.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ομιλεί μεν τέλεια την αγγλική, αλλά η επιχειρηματολογία του απέναντι σε όλους αυτούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει εξαιρετικά σοβαρό ρόλο και επικυρίαρχο, τα επιχειρήματά του δεν περνάνε».

Προβλέπει δύσκολες ημέρες και πιθανόν εκλογές

«Είναι σίγουρο ότι μέχρι το Πάσχα μας περιμένουν οδυνηρές πορείες με ανυπέρβλητα εμπόδια. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί, προκειμένου να εισπράττει τις δόσεις, μεταξύ τρίτης και τέταρτης δόσης, να επιβάλλει μέτρα τα οποία είναι αδύνατο να τα αντέξει ο ελληνικός λαός.

Και θα καταφύγει ή σε εκλογές, που όλοι αντιλαμβανόμαστε τη ρευστότητα ενός αποτελέσματος, που θα οδηγήσει τότε εξ ανάγκης σε μια οικουμενική κυβέρνηση, ή θα περάσει σε οικουμενική κυβέρνηση».

Έκκληση για διάλογο

«Είναι αδιανόητο να δαιμονοποιούνται οι πάντες. Ακούω τους υπόλοιπους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι βρίζουν όλους ή σχεδόν όλους. Ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη και αυτομάτως τοποθετείται στο άρμα του ΠΑΣΟΚ ως εξαπτέρυγο.

Έχει βάλλει με αυτόν τον τρόπο εκεί σχεδόν δεκαπέντε βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Η κα Παπαρήγα τα έχει με όλους. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας νέος Τζέιμς Ντιν με ή χωρίς αιτία επαναστάτης. Ο κ. Παπανδρέου, από τη δική του πλευρά, δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να βρίζει, να κατηγορεί, να καταγγέλλει, την κακιά δεξιά που υπάρχει σήμερα αλλά και του παρελθόντος».

Επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή

«Το μνημόνιο το έφερε η Νέα Δημοκρατία. Η διαχείριση των οικονομικών του κράτους τα 5,5 χρόνια έφερε το μνημόνιο ή κάτι σαν μνημόνιο.

Τα 5,5 χρόνια που ήταν ο Καραμανλής στην εξουσία φόρτωσε τη χώρα με χρέος 130 δισ ευρώ. Όσο χρωστούσε η Ελλάδα από το 1828, από τον Καποδίστρια μέχρι το 1990. Κάναμε πολέμους, διπλασιάσαμε την Ελλάδα και της φορτώσαμε 130 δισ. ευρώ. Ο κ. Καραμανλής μόνος του φόρτωσε άλλα 130 δισ. ευρώ».

Για το εάν είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ

«Όσον αφορά το «εξαπτέρυγο» ναι, είμαστε εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό όπου δεν έχουν ψηφοδέλτια στηρίζουμε υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο άνθρωπος είναι από ένα σημείο αστείος. Εμείς αυτή τη στιγμή κατεβαίνουμε σε 11 περιφέρειες. Δεν κατεβαίνουμε στην Κρήτη γιατί θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος και δεν κατεβαίνουμε για λόγους εθνικής ευαισθησίας και στη Θράκη. Σε τέσσερις περιφέρειες στηρίζουμε τον κ. Σπύρου, τον κ. Βογιατζή, τον κ. Κόκκινο και τον κ. Καχριμάνη.

Του είπα «πάμε με Αβραμόπουλο, οχτώ χρόνια Δήμαρχος, πετυχημένος Δήμαρχος. Πάμε να πάρουμε κι εμείς τρεις Αντιπεριφερειάρχες και να τελειώνει η υπόθεση….». Ήθελε την άγονη γραμμή του Κικίλια. Δεν είναι λάθος επιλογές αυτές; Κι ένας άνθρωπος που κάνει αυτές τις λάθος επιλογές, τώρα που έχει ανάγκη τις σωστές επιλογές, τι επιλογές θα κάνει αύριο;»