Σήμερα το μεσημέρι, αμέσως μετά τη σύσκεψη με τους κοινωνικούς φορείς στο Μαξίμου, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης, τα οποία θα επιχειρήσει να παρουσιάσει εν είδει «κοινωνικού συμβολαίου» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους Προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστο Πολυζωγόπουλο, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννη Παναγόπουλο, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρη Ασημακόπουλο, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρη Δασκαλόπουλο, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκο Αγγελόπουλο.
Όπως είπε στους υπουργούς του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου, η κυβέρνηση έχει έτοιμο ένα «οπλοστάσιο μέτρων» που έχουν σχεδιάσει πολλά υπουργεία μαζί και αποτελείται από αμοιβαίες δεσμεύσεις, «ώστε να αμβλυνθούν στο μέτρο του δυνατού οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και παράλληλα να δώσουμε ένα άλλο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής για τους ανέργους.
Ένα πλαίσιο που διαφέρει από το πολυδαίδαλο και πολλές φορές αναποτελεσματικό και πελατειακό πλαίσιο που υπήρχε παλαιότερα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Προέβλεψε, επίσης, φως στο τούνελ για την οικονομία από το 2012, λέγοντας πως τότε η χώρα θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και το 2013 θα έχει βγει οριστικά από την κρίση, αλλά χαρακτηριστικά τόνισε πως «ο συναγερμός δεν έχει ακόμη λήξει» και πως η κυβέρνηση τώρα εκκαθαρίζει προβλήματα του παρελθόντος.
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και πάλι στη ΝΔ, θέτοντας εκ νέου το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αν θα πάει μπροστά ή πίσω η χώρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, η επέτειος της οποίας είναι σήμερα, παραλληλίζοντας τον αγώνα – όπως είπε – για την έξοδο από την οικονομική κρίση με τον αγώνα της τότε κυβέρνησης για την αλλαγή των νοοτροπιών και αντιλήψεων της μεταδικτατορικής περιόδου.