Ανοικτές πόρτες για όποιους βουλευτές ρίξουν την κυβέρνηση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να συμφωνούν μαζί του, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

«Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα έχουν συμβάλει στο να μπει ένα τέλος στην πιο αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Θα έχουν στοιχηθεί μες την πλατιά απαίτηση του λαού μας να απαλλαγεί από την κυβέρνηση της κοινωνικής διάλυσης και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας. Μια τέτοια πολιτική πράξη θα γονιμοποιήσει πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε μας είναι ανοιχτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στο λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον όσοι βουλευτές της πλειοψηφίας τις προηγούμενες μέρες δήλωναν πως δε θα δεχθούν την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας να φανούν συνεπείς και να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς. Να κάνουν το χρέος τους απέναντι στον κόσμο που τους ψήφισε και με την ψήφο τους να απαλύνουν τον πόνο όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σφοδρά στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Όσοι ακούν τον κ. Βενιζέλο να εξαπολύει τέτοιες κατηγορίες (σ.σ. ότι εξυπηρετεί συμφέροντα στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και στο “λόμπι της δραχμής”) στον Αλέξη Τσίπρα, γελούν μαζί του. Ο αλαζονικός και επιθετικός βερμπαλισμός του δεν του φτάνει για να γίνει πειστικός, ούτε για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται», επισημαίνει.

«Δεν έχει παρά να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για την Εξεταστική για να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις “περίεργες σχέσεις” που επικαλείται. Αντιθέτως, όμως, βλέπω να τρέχει να φιλάει “κατουρημένες ποδιές” για να απορριφθεί η πρόταση για την Εξεταστική και να μη γίνει έρευνα σε βάθος», συμπληρώνει.

Για τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει: «Έχω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση στρατηγικού και πολιτικού προσανατολισμού. Το διακριτό πολιτικό στίγμα που διεκδικεί για τον εαυτό της προϋποθέτει να οριοθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις ακραίες πολιτικές λιτότητας που υλοποιούνται μέσω του Μνημονίου. Αν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα “βασικά”, ας μην έφευγαν από την κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, όποιος πατάει σε δύο βάρκες ταυτοχρόνως, στο τέλος πέφτει στο νερό και πνίγεται».