Πυρετό συσκέψεων στην Ιπποκράτους έχει προκαλέσει η αρνητική υποδοχή της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού και η αυξημένη αποδοχή – όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις – του Γιάννη Δημαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ διεξάγονταν όλο το Σαββατοκύριακο και επαναλαμβάνονται σήμερα συσκέψεις υπό τον γραμματέα του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά όλοι οι επιτελείς βρίσκονται σε αδιέξοδο όσον αφορά στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ εν όψει της εκλογικής μάχης.

Η εύκολη λύση είναι να ανεβάσουν τους τόνους κατά της ΝΔ, ευελπιστώντας ότι με την πόλωση θα κρατήσουν και κάποιες από τις ψήφους που μπορεί να κατευθυνθούν στα αντάρτικα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Προς τούτο άλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε μετωπικά κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά χθες από τη Λάρισα. Πάντως, ο πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αποφύγουν – ως λέγεται – την κριτική κατά των κομμάτων της Αριστεράς, παρά την ταύτισή τους όσον αφορά στην αντι-μνημονιακή ψήφο με τη ΝΔ. Και αυτό διότι στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να προσβλέπουν στη στήριξη των κομμάτων της Αριστεράς, ιδιαίτερα στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.