Για κατασκευή ανύπαρκτων δηλώσεων, ψεύδη και συκοφαντίες «συνεχώς και ασυστόλως» κατηγορεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, σχετικά με την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργηση του προστίμου για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφτασε στο 40%, αλλά θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, προτείνοντας μέτρα ουσιαστικής βελτίωσής της».

«Για άλλη μία φορά ο κ. Κεδίκογλου λέει συνειδητά ψέματα, ως κοινός συκοφάντης, αφού πρώτα έφτασε να κατασκευάζει μέχρι και ανύπαρκτες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που δεν έχουν, καν, μιλήσει πότε και πουθενά για το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που από μόνο του κάνει αναξιόπιστες τις δηλώσεις του» αναφέρει ο κ. Στρατούλης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκειμένου να καλύψει τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκτίναξη της εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας και την μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε Μανωλάδα, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την καταπολέμησή της.

«Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία μέγιστο οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα, ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται εκτός των άλλων και με αυστηρά πρόστιμα, και θα ψηφίσει στη Βουλή τη σχετική διάταξη προτείνοντας ουσιαστικά μέτρα βελτίωσής της» υπογραμμίζει ο κ. Στρατούλης.
Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατουλη για την αδήλωτη εργασία Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, μέσω του βουλευτή του Δημήτρη Στρατούλη, να διορθώσει «την ανοησία του» για την ανασφάλιστη εργασία «με μία καινούργια ανοησία, ακόμα μεγαλύτερη και περισσότερο επικίνδυνη».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο κ. Στρατούλης αφού δηλώνει ότι τελικά θα ψηφίσει τη διάταξη που μέχρι χθες κατήγγειλε, τώρα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έφτασε την «ανασφάλιστη εργασία» στο 40%.

Έτσι ο κ. Κεδίκογλου σημειώνει ότι, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πραγματικά άνεργο, διότι οι απασχολούμενοι ξεπερνούν τα 3.360.000 και οι εργαζόμενοι, αλλά ανασφάλιστοι και αδήλωτοι για τον κ. Στρατούλη, ξεπερνούν το 40%, δηλαδή τους 1.450.000.

«Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο “εξαφανίστηκε” η ανεργία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε και “πλεόνασμα” εργαζομένων», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως αυτή η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν της έλλειψης σεβασμού προς τους ανέργους είναι και άκρως επικίνδυνη εφόσον εκφράζεται από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του στο εξωτερικό.

«Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η χώρα μας δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας ειδικά των νέων ανθρώπων», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.