Στα πορίσματα που θα καταθέσουν σήμερα το απόγευμα τα κόμματα για την υπόθεση του Βατοπεδίου επικεντρώνεται το πολιτικό ενδιαφέρον.



Οι διαβουλεύσεις για τον αριθμό των πρώην υπουργών που θα παραπεμφθούν τελικά στο Ειδικό Δικαστήριο κορυφώνονται, ενώ όλες οι πληροφορίες αποκλείουν το ενδεχόμενο έκδοσης κοινού πορίσματος.

Αναλυτικά σήμερα:

Από σήμερα έως τις 21 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Η ψήφιση του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2011, η επέκταση της άδειας μητρότητας σε 20 εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές, η θέσπιση ορίου 30 ημερών στις καθυστερήσεις πληρωμών στις επιχειρήσεις, και η συζήτηση για την οικονομική κρίση και τους τρόπους ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους ευρωβουλευτές.

Συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy η Ομάδα Εργασίας για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στην Ε.Ε. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σήμερα θα συνεδριάσει και το Συμβούλιο Eurogroup.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την ενίσχυση και ανάπτυξη της Κινηματογραφικής Τέχνης, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός, Παύλος Γερουλάνος.

Στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, παραδίδουν σήμερα τα κόμματα το πόρισμα για το Βατοπέδι.

Ξεκινά η ψηφοφορία των πολιτών για την επιλογή των δέκα καλύτερων από τα συνολικά 122 βίντεο, που υποβλήθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών, «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση».

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να συντονίσουν και να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου θα επισκεφθεί ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 98ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό.

Περιοδεία στη Λακωνία πραγματοποιεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος. Στις 7 μ.μ. ο κ. Δράκος θα μιλήσει στη Σκάλα και στις 8 μ.μ. στο Βλαχιώτη.

Στις 7:30 π.μ. στην Ελευσίνα ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο εκσυγχρονισμού των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).

Στις 11 π.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, σε συγκέντρωση εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στην Τανάγρα.

Στις 11:30 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα θεμελιώσει το νέο διδακτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης .

Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο.

Στη 1 μ.μ. στα γραφεία του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών-Καθαρή Συμφωνία» η ανακοίνωση των τελευταίων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μίχα.

Στη 1:30 μ.μ. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της Κοινωνικής Πολιτικής. Θα στεγάσει τα γραφεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Sparta Inn” στη Σπάρτη ομιλία της γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος.

Στις 6 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Πολύγυρο και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο.

Στις 6 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Κοίλα Κοζάνης η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού « Συμμαχία των πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία » με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή.

Στις 6 μ.μ. επίσκεψη της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Λάρισας του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Ρένα Καλαριώτου στο Μικρό Βουνό, στις 6:30 μ.μ. στον Δοξαρά, στις 7 μ.μ. στο Ψυχικό, στις 7:30 μ.μ. στον Κυπάρισσο, στις 8 μ.μ. στη Χαρά και στις 8:30 μ.μ. στο Ζάππειο.

Στις 6:30 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο, η παρουσίαση του προγράμματος: “Σχολεία! Πάμε Αθήνα! 2010-2011” και της Μαθητικής Κάρτας Υγείας προς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τη Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας – ΔΕΠ του Δήμου Αθηναίων.

Στις 7 μ.μ. στο θέατρο “Τζένη Καρέζη” η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρευρεθεί σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι υποψήφιοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Νίκος Σοφιανός υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στην Τρίπολη, ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, με θέμα: “Οι θέσεις και οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές – Πολιτικές εξελίξεις”.

Στις 7:30 μ.μ. στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παπαθεμελή με τίτλο: “Αντίσταση ή υποτέλεια-Κείμενα εθνικής αυτογνωσίας και στρατηγικής” από τις Εκδόσεις Γερμανός και το Ιδρυμα Μελετών και Αλληλεγγύης.

Στις 8 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού “Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας”, Νικήτα Κακλαμάνη στην Κορεάτικη Αγορά, στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα.

Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε συγκέντρωση αθλητικών σωματείων.