Για το ενδεχόμενο να γίνει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βάση εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα για τουριστικούς λόγους και την ανάπτυξη της αεροδιαστημικής στην Ελλάδα, η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, διαβίβασε έγγραφο στη Βουλή στο οποίο αναφέρεται πως:
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει με τη δέουσα προσοχή τη σκοπιμότητα υλοποίησης τέτοιου τύπου επενδύσεων, εφόσον αυτές είναι υπαρκτές, εντός του πλαισίου των προβλέψεων της ισχύουσας νομοθεσίας».
Η κ. Γεννηματά απάντησε έτσι, στην ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου.
Το υπουργείο Άμυνας είναι το τρίτο υπουργείο, μετά το Ανάπτυξης και το Υποδομών, που διαβίβασε στη Βουλή έγγραφη απάντηση για το θέμα.
Όπως, εξάλλου, αναφέρει στο έγγραφό της η κ. Γεννηματά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα απόκτησης εθνικής τεχνογνωσίας αιχμής όπως η αεροδιαστημική, αλλά και της εθνικής παρουσίας σε ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού που τελούν υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών, προχώρησε την 11η Νοεμβρίου του 2013, στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη «Μεσσηνιακή Αμφικτυονία», μεταξύ των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η συνεργασία με τον καθηγητή αεροδιαστημικής κ. Παπαδόπουλο.
Με το μνημόνιο αυτό συμφωνήθηκε, όπως εξηγεί η κ. Γεννηματά, αμοιβαία στήριξη Ελλήνων για σπουδές σε υψηλού κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού στους τομείς της αεροναυτικής, αεροδιαστημικής, την περιβαλλοντική επιστήμη κ.α., ώστε εν συνεχεία η εμπειρία και η γνώση αυτή να επαναπατριστεί, παρέχοντας τη βάση για έναν νέο τομέα ανάπτυξης.