«Η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, για να εκφράσει την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους, που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα, και να δώσει συνέντευξη στο κανάλι.
Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας γιατί για πρώτη φορά βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Τζάκρη, ψήφισε υπέρ της πρότασης.
Είπε ότι τρεις μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κυβερνητικοί παράγοντες ψάχνουν διάδοχο του κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη, σημείωσε, «το πουλόβερ ξηλώνεται πόντο πόντο» και σύντομα η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει και η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή σε εκλογές.
Στη συνέντευξη που έδωσε εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πιο γρήγορα από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να πει πότε ακριβώς. Σε ερώτηση με ποιους θα συνεργαστεί μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι δεν μπορεί να πει, διότι δεν ξέρει ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή. Ακόμα και στην περίπτωση που εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι θα αναζητήσει συμμαχίες με κοινωνικές δυνάμεις, πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις, τόνισε.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για το ύφος και το ήθος του, με αφορμή και την αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή, όπως και για το ότι δεν πηγαίνει στη Βουλή να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως είπε.
Σχετικά με την κριτική του Αλέκου Αλαβάνου, ότι δεν γίνεται εκτός μνημονίου και εντός ευρωζώνης, παρατήρησε ότι είναι μια «ενδιαφέρουσα προσέγγιση», αλλά δεν την ακούει για πρώτη φορά. Το έχουν πει αυτό η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «επαμφοτερίζον κόμμα» τη ΔΗΜΑΡ και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει συγχωροχάρτι, ούτε ζητάει μετάνοια. Δεν απευθύνεται σε κόμματα και βουλευτές, απευθύνεται στον ελληνικό λαό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δίνει σημασία σε βουλευτές που εκφράζουν προβληματισμό για το Μνημόνιο, ακόμα κι αν ανήκουν στη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν τον ενοχλεί «αν φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια και ταγεράκι ροζ ή πορτοκαλί».
Για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είπε ότι θα αποτελέσουν «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο, η Ελλάδα θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και δήλωσε: «Εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».
Σχετικά με την πρόταση να γίνει εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων είπε ότι αυτή θα κατατεθεί σύντομα. «Έχουμε το δικό μας τέμπο και δεν θα μας το επιβάλλουν οι αγωνίες κάποιων», τόνισε κι επιτέθηκε εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας ότι προσπάθησε να κάνει «αντιπερισπασμό» με ανήθικο τρόπο στη Βουλή, όταν τον κάλεσε σε «μονομαχία». Ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πίσω από διάφορες υποθέσεις (λίστα Λαγκάρντ, Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα κ.α.) και δήλωσε: «Μου ζήτησε να μετρήσουμε το ήθος μας. Είπε σε μένα ο οποίος δεν έχω διατελέσει σε κυβερνητική θέση, είμαι στην αντιπολίτευση κι έχω πορεία συγκεκριμένη και καθαρή, τα χέρια μου και το μέτωπο καθαρό. Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και είχε και την αξίωση να του απαντήσω και επί της ουσίας στις αθλιότητες αυτές».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΕΡΤ 3 και ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους. «Είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην ΕΡΤ 3 που βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας κι εύχομαι ότι την επόμενη φορά που θα την επισκεφθώ θα είναι για την επανέναρξη της ελεύθερης δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης σε μια ελεύθερη χώρα από τα μνημόνια και τους επικυρίαρχους που την έχουν μετατρέψει σε αποικία και συρρικνώνουν τη δημοκρατία τρία χρόνια τώρα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όπως βλέπετε εδώ δεν είναι κέντρο ανομίας, ούτε αυτός ο δημόσιος χώρος είναι κλειστός και απροσπέλαστος. Εδώ είναι ένας χώρος δημιουργίας και ελευθερίας. Ελεύθεροι αγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι αγωνίζονται όχι μόνο για το δικαίωμα τους στην εργασία. Κυρίως αγωνίζονται για το μεγάλο κοινό αγαθό, που είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Βρισκόμαστε σε συνθήκες επικοινωνιακού πολέμου. Η ΕΡΤ δεν έκλεισε μόνο και μόνο για να γίνει το χατίρι των τροϊκανών. Έκλεισε για να γίνει το χατίρι στη μιντιοκρατία, στη διαπλοκή και στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης που εκπέμπουν χωρίς άδεια, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο που το ίδιο το Μνημόνιο προέβλεπε. Έκλεισε για να σταματήσει να εκπέμπει μια φωνή που ήταν σχετικά δύσκολο να ελεγχθεί απόλυτα».