Ως «μνημείο διχαστικού λόγου που στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία» χαρακτήρισε τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι να υιοθετήσει γι άλλη μια φορά και να παρουσιάσει την ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων, η οποία τελικά τι άλλο κάνει από το να υπονομεύει τον τρόπο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης που πρέπει να υπάρχει σε μια σύγχρονη Δημοκρατία». «Νομίζω ότι επαξίως ο πρωθυπουργός διεκδικεί τον τίτλο ενός ακροδεξιού πολιτικού, που ο λόγος του παραπέμπει σε άλλες εποχές και δεκαετίες», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση πάνω στο θέμα της ψήφισης του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αποδίδει τη συνέχισή της στην «εμμονή του πρωθυπουργού, για να μπορέσει ο ίδιος να φύγει και να αποδράσει από τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική του, να προσπαθεί να φέρει σε ένα πρώτο επίπεδο στην πολιτική συζήτηση τα ζητήματα της βίας με έναν τέτοιο τρόπο να ενοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο Αντώνης Σαμαράς ψευδώς ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει την εμπρηστική επίθεση στη Marfin. «Πέστε μου τι σήμα δίνει ο πρωθυπουργός», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας την εικόνα του πρωθυπουργού ως μια παρουσία που θύμιζε εκπρόσωπο της ακροδεξιάς.

Ερωτηθείς για τη θέση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στο Τέξας, ότι μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή, ενώ παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ», ο κ. Σκουρλέτης απαντά: «Όλες οι αναλύσεις μας για τον χαρακτήρα της κρίσης δεν κοιτάζουν με ένα εθνοκεντρικό χαρακτήρα τα πράγματα, αλλά εμπεριέχουν την εκτίμηση ότι το πεδίο πάλης είναι η ενωμένη Ευρώπη».

Σχετικά, τέλος, με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον κ. Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είδαμε μια χωρίς προηγούμενο στάση αλληλεγγύης και κάλυψης προς τον κ. Βενιζέλο. Πρόκειται προφανώς για την αλληλεγγύη των κατεργαρέων. Κάτι ξέρουν και κάτι κρύβουν ο ένας για τον άλλο».