Ψηφίζεται το απόγευμα από την ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Η τροπολογία αναμένεται να περάσει με ευρεία πλειοψηφία καθώς υπήρξαν αλλεπάλληλες επαφές του υπουργείου Εσωτερικών με εκπροσώπους των κομμάτων πριν την τελική κατάρτιση του νομοσχεδίου, και διορθώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει δηλώσει πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

Απάλειψη της αναφοράς αυτής από την τροπολογία αξίωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δηλώνοντας διά του Νότη Μαριά, πως σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα του θα δηλώσει «παρών» κατά την ψηφοφορία.

Το ΚΚΕ εκδήλωσε επίσης την εναντίωσή του στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δράσης, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» με βάση το ιστορικό κεκτημένο. «Κανονικά θα έπρεπε να καταψηφίσουμε την τροπολογία. Όμως προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σπέκουλα και παρερμηνεία για τη στάση του ΚΚΕ, θα ψηφίσουμε ‘παρών’» διευκρίνισε η Διαμάντω Μανωλάκου.
 
Την ικανοποίησή του για την παραδοχή του Γ. Μιχελάκη περί υπαρκτού «δικαιικού κενού», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σε αντιδιαστολή με «δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης και κυρίως της ΝΔ, πως το νομικό οπλοστάσιο είναι πλήρες».