Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αρχικά με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στη συνέχεια με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κουτρουμάνη και κατόπιν με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά σήμερα:

Τριήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο πραγματοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Δημαρά στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Τώρα για την Πάτρα”. Στις 2 μ.μ. συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας”. Στις 2:30 μ.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 9 π.μ. στις Βρυξέλλες η απονομή του Βραβείου Δημοσιογραφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρόεδρο του ΕΚ Jerzy Buzek. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βραβευθούν δημοσιογράφοι που έχουν καλύψει σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα ή που έχουν συμβάλει στη καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και πολιτικών.

Στις 9.30 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης (Memorandum of Understanding/MOU), μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Μεταφορών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας για τη Συνεργασία της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας και της Σλοβενικής Ναυτιλιακής Διεύθυνσης».

Στις 10 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της συζήτησης επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2011.

Στις 10 π.μ. ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης θα δεχθεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στις 10 π.μ. επίσκεψη σε Λιμενικό Ταμείο του υποψηφίου δημάρχου Χανίων, Μιχάλη Σκουλάκη. Στις 11 π.μ. ο κ. Σκουλάκης θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο Χανίων. Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση με την Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Χανίων.

Στις 11 π.μ. η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

 Στις 11 π.μ. στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ στην Ομόνοια ομιλία της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, με θέμα: «Οι εξελίξεις στον τομέα ενεργείας και η πρόταση του ΚΚΕ».

Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ενεργείας του κόμματος για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Τρεμόπουλο, με τον δήμαρχο Ορμυλίας, Ιωάννη Γέργα. Στις 12:30 μ.μ. ο κ. Τρεμόπουλος θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τη διοίκηση, το εκπαιδευτικόα και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι προοπτικές συνεργασίας και σύνδεσης των δραστηριοτήτων του ΑΕΙ με την πόλη.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα, το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας (ΣΥΣΠΥ). Την έναρξη των εργασιών του θα κηρύξει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του νέου γενικού προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Ιγκόρ Σίμπιταχ, στο γραφείο του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στη 1 μ.μ. στον Δήμο Γρεβενών, η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία».

Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Σουηδίας 61) διάλεξη με τίτλο: “Επιχειρηματικότητα και οικονομική ανάπτυξη: ο μεταβαλλόμενος ρόλος του κράτους” οργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ομιλητής ο καθηγητής Emanuel S. Savas.

Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Βέροια και ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση