Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου κατά της Χρυσής Αυγής επέρριψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

«Θα ήταν ευχής έργο να γίνει, αν είχαμε μια άλλη κυβέρνηση, ή τέλος πάντων, ο πρωθυπουργός δεν είχε διατυπώσει τόσο ευθέως τη θεωρία των 2 άκρων. Αυτή δυναμιτίζει προφανώς κάθε συζήτηση για ένα εθνικό μέτωπο, εφόσον διατηρεί χαρακτηρισμούς για την αντιπολίτευση, οι οποίοι είναι εκτός τόπου και χρόνου», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών ο κ. Σταθάκης σχολίασε ότι «θα φανεί στη συνέχεια αν θα δώσουν το έναυσμα για να κάνει κινήσεις πιο ισορροπημένες σε σχέση με το παρελθόν, ή αν θα επιμείνει ακριβώς σε μια πιο σκληρή συνταγή, η οποία την βοήθησε προεκλογικά».

«Τα μεγέθη του μεσοπρόθεσμου, το 2014-15 και μέχρι το 2020, έχουν φτιαχτεί σε υποθέσεις εργασίας, που είναι εμφανώς εξωπραγματικές. Δεν υπάρχει περίπτωση ένα πλεόνασμα μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία αν θα είναι 1 ή 2%, να αλλάξει τα δεδομένα. Διότι στο μεσοπρόθεσμο, έχει προεγγραφεί ένα πλεόνασμα της τάξης των 4,5 μονάδων του ΑΕΠ ετησίως. Από το 2014 και μετά σταθερά μέχρι το 2020. Για αυτό και εκ των πραγμάτων θα υπάρξει αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου, κατά τη γνώμη μου πολύ άμεσα», είπε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.