Ως «εξαρτημένη» από τον Άκη Τσοχατζόπουλο εμφάνισε τη λογίστρια, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, στην αγόρευσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο συνήγορός της, ο οποίος υποστήριξε ότι η κατηγορουμένη «χρησιμοποιήθηκε» από τον πρώην υπουργό, αλλά και τον Νίκο Ζήγρα.
Ο συνήγορος της κ. Λαμπροπούλου, Γιώργος Κροκίδας, σκιαγράφησε την εντολέα του ως εξαρτημένη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε τέτοιο βαθμό «που της ήταν αδύνατον να σκεφτεί ως μέσος άνθρωπος».
Όπως ανέφερε ο συνήγορος της κατηγορουμένης, ο πρώην υπουργός, αλλά και ο Νίκος Ζήγρας, «πίστευαν ότι η Λαμπροπούλου δεν θα τους εκθέσει. Δεν έφταναν, όμως, μέχρι το σημείο να την εμπιστεύονται για να διαχειρίζεται τα χρήματά τους. Δεν υπάρχει, ωστόσο, καμία αμφιβολία ότι, όπως τα πήρε, τα οδήγησε εκεί που της υπέδειξαν. Ούτε ένα ευρώ δεν ενσωματώθηκε στην προσωπική της περιουσία».
Ο κ. Κροκίδας ζήτησε από τους δικαστές να αποδώσουν στην εντολέα του τις ευθύνες, που της αναλογούν.
Νωρίτερα στην αγόρευσή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αστέριου Οικονομίδη, ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΡΚΟΝ, ζήτησε την απαλλαγή τού εντολέα του.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε πως η εταιρεία του εντολέα του δεν ενεπλάκη σε «ξέπλυμα» χρημάτων και ότι όσες ενέργειες ανέλαβε ήταν απολύτως νόμιμες.
«Είναι μία σοβαρή επιχείρηση» είπε «που κάνει τη δουλειά της και στο τέλος, για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου, μένει και λίγο φεσωμένη. …Όλα είναι πεντακάθαρα. Αν υπήρχε ξέπλυμα, από κάπου θα φαινόταν προμήθεια. Ο κ. Οικονομίδης προσήλθε αυθορμήτως στον ανακριτή».
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου υπογράμμισε ότι το δικαστήριο έχει στη διάθεσή του στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΑΡΚΟΝ έκανε «μία σοβαρή συναλλαγή», ενώ ανέφερε: «Με θεωρίες συνωμοσιολογίας δεν μπορείτε να οδηγηθείτε σε ενοχή».
Η διαδικασία, από την οποία απουσιάζουν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, συνεχίζεται.