Το επίμαχο θέμα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός, με παρέμβασή του στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, έβαλε φρένο στη συζήτηση για τους πλειστηριασμούς, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται να το χειριστεί ο ίδιος.

Υπό αυτήν την έννοια, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη νέα τους συνάντηση.

Ταυτόχρονα, οι δύο άνδρες αναμένεται να αρχίσουν σύντομα συναντήσεις με βουλευτές, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στις κοινοβουλευτικές ομάδες και να πειστούν οι διαφωνούντες ότι οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να πλήξουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για 25.000 σπίτια, από 1ης Ιανουαρίου του 2014, για τα οποία είχαν ξεκινήσει το 2008 οι διαδικασίες αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.