Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε όπως εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, και ο ίδιος να εκδοθεί στις ελληνικές αρχές για να δικαστεί, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η υπεράσπιση ζήτησε αναβολή της εκτέλεσης του εντάλματος και σύλληψης μέχρι τις 26 Αυγούστου, επικαλούμενη λόγους υγείας του κ. Μιχαηλίδη, αναφέροντας ότι μέχρι τότε θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Στο αίτημα έφερε ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή.

Το Δικαστήριο, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης και αποφάσισε όπως ο κ. Μιχαηλίδης συλληφθεί και παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να εκτελεστεί το διάταγμα.

Με το άκουσμα της είδησης ο κ. Μιχαηλίδης αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές και απ’ εκεί στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής πτέρυγας. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Ευστάθιος Ευσταθίου, δήλωσε ότι εντός της προθεσμίας των τριών ημερών, που προβλέπει ο νόμος, θα υποβάλει έφεση και το Εφετείο σε άλλες 8 ημέρες θα συνεδριάσει για να αποφασίσει.

Τα σοβαρά νομικά επιχειρήματα, που ετέθηκαν στη δίκη, υπέδειξε, πρέπει να τύχουν χειρισμού από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε καμία περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας, τόνισε, δεν έχει τροποποιηθεί ένα Σύνταγμα για να εκδοθεί ένας άνθρωπος στο εξωτερικό, γεγονός που το χαρακτήρισε μεγάλο ατόπημα, το οποίο συνιστά επέμβαση στο έργο της δικαστικής εξουσίας, για να χειραγωγηθεί, όπως είπε, και να γίνει εκείνο, που επιθυμούν οι άλλες εξουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για το γιο του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλη, για τον οποίο εξετάζεται το ίδιο αίτημα, θα ανακοινωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Μένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΓΝ Λευκωσίας Πέτρος Μάτσας ανέφερε ερωτηθείς, ότι ο κ. Μιχαηλίδης υπεβλήθη σε μια στεφανιαία αγγειογραφία που έδειξε ότι είναι καλά και μάλλον αύριο θα πάρει εξιτήριο. Θα παραμείνει σήμερα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, πρόσθεσε. Ανέφερε περαιτέρω ότι ο Ευαγόρας Νικολαϊδης, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, είπε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και παραμονής του κ. Μιχαηλίδη στο νοσοκομείο, πέραν από αύριο.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, δήλωσε ότι ο κ. Μιχαηλίδης εξετάσθηκε από γιατρό των φυλακών αμέσως μετά τη μεταφορά του εκεί, ο οποίος έκρινε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Λευκωσίας, όπου τον εξέτασε ομάδα γιατρών και αποφάσισαν να κρατηθεί για νοσηλεία. Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε ότι ο κ. Μιχαηλίδης βρίσκεται στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και φρουρείται από δεσμοφύλακα, καθώς είναι υπό την ευθύνη του Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών. Έχει ενημερωθεί, είπε, για την κατάσταση της υγείας του και εξ’ όσων γνωρίζει θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του ΓΝ Λευκωσιας εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, φρουρούμενος και αυτός από δεσμοφύλακα.

Πηγή: sigmalive.com