Στο Βελιγράδι από τις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Σερβίας.

Αναλυτικά σήμερα:

Διήμερο κύκλο επαφών στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί σήμερα με τη βελγική προεδρία την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στις 9:30 π.μ. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Ευρώπης-Ασίας, με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη», όπου και θα κάνει παρέμβαση.

Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με εργαζομένους με συμβάσεις έργου στον ΟΑΕΕ Στην συνάντηση θα παραστούν και μέλη του Συντονιστικού Συμβασιούχων του Δημοσίου.

Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, με τον μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ιωήλ.

Στις 11:30 π.μ. στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής Ευρώπης-Ασίας με θέμα τα παγκόσμια ζητήματα.

Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στο Γενικό Νοσοκομείο της Εδεσσας και θα συνομιλία με εργαζόμενους.

Με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί το μεσημέρι το προεδρείο του ΣΜΕΧΑ, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του.

Στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπριμπίλη με τον επίτροπο Ενεργείας, G. Oettinger.

Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη.

Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ.

Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, Dr D. Landsman.

Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στο Δημαρχείο Εδεσσας και αμέσως μετά στη Νομαρχία Πέλλας.

Στις 12:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου.

Στις 12:30 μ.μ. στο ΓΕΕΘΑ, συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη, με θέμα: «Απολογισμός Ετους».

Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των 46 κρατών της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης – Ασίας θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

 Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες, συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με την επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

Στη 1 μ.μ. στην Αίθουσα Κήπου της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, για τον απολογισμό των 12 μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Ξενία” σύσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, με παραγωγικούς φορείς.

Στις 6 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού, στα εμπορικά καταστήματα στη Νεάπολη Εξαρχείων, στην Ιπποκράτους, στη Χαρ. Τρικούπη και στην Ασκληπιού.

Στις 7 μ.μ. ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής και μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη σε συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πλατεία Κουμπάκη, στη Νίκαια. Θα χαιρετήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Στέλιος Μπενετάτος.

Στις 7:30 μ.μ. στο Βελιγράδι, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Σερβίας.