Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στον συνυποψήφιό του για το δήμο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη ο Νικήτας Κακλαμάνης, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις στις αναφορές του κ. Καμίνη για τη διαχείριση του δήμου.

«Παραληρηματικό» χαρακτήρισε ο κ. Κακλαμάνης το κείμενο του Γ. Καμίνη καταλογίζοντάς του πως θέλει να γίνει δήμαρχος σε μία πόλη στην οποία δεν μένει.

Αναφορικά με τα ερωτήματα του κ. Καμίνη για τη χρηματοδότηση δράσεων της εκστρατείας του νυν δημάρχου, ο κ. Κακλαμάνης παρουσίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα τιμολόγια που δείχνουν πως είχε καταβάλλει ο ίδιος όλα τα ποσά.

Για την αναφορά του κ. Καμίνη πως η πιστοληπτική ικανότητα του δήμου Αθηναίων υποβαθμίστηκε από Α1 σε Α2 από τη Moody’s, ο Ν. Κακλαμάνης απάντησε πως ο δήμος ήταν στην κατηγορία Α3, ανέβηκε στην κατηγορία Α1 και υποβιβάστηκε σε Α2 λόγω της συνολικής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Σχετικά με το δάνειο του δήμου, ο Ν. Κακλαμάνης εξήγησε πως αποπληρώνεται αναγνωρίζοντας πως ο δήμος χρωστά και πως πληρώνει έναντι καθώς περικόπηκαν και θεσμοθετημένοι πόροι της αυτοδιοίκησης. 

Ερωτηθείς για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κ. Κακλαμάνης είπε πως είχε έλλειμμα 16 εκατομμύρια ευρώ και τώρα κάτι περισσότερο από 3 ενώ απασχολεί πολύ λιγότερο προσωπικό γιατί έγιναν εθελούσιες μετατάξεις. Απαντώντας στο εάν θα δοθούν οι κατάλογοι των εργαζομένων και η μισθοδοσία τους στη δημοσιότητα, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε πως εκ της θέσεώς του στο Συνήγορο του Πολίτη θα έπρεπε να γνωρίζει πως κάτι τέτοιο γίνεται μόνο έπειτα από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την οποία ο δήμος έχει ήδη ζητήσει.

«Δεν ξέρει από αυτοδιοίκηση», είπε για τον Γ. Καμίνη ο Ν. Κακλαμάνης και επέμεινε πως παραμένει ανοιχτός για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων για το δήμο.