«Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ξεπερνάει τα όρια της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας στις ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι «πρόκειται πλέον, για ξεκάθαρη επιλογή εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος είπε στον ρ/σ Real fm ότι ο κ. Χατζηδάκης «χρησιμοποίησε ψευδώς, μία τάχατες επαπειλούμενη έκθεση ορκωτού λογιστή» σχετικά με την βιωσιμότητα της «για να δικαιολογήσει τις αναίτιες αυξήσεις των τιμολογίων».

Ξεκαθάρισε ότι ο ορκωτός λογιστής δεν επιβεβαίωσε τη «σωτηρία» της ΔΕΗ, «καθώς η εν λόγω έκθεση δεν αφορούσε έκφραση γνώμης για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στο έγγραφο των ελεγκτών αναφέρεται συγκεκριμένα, ότι δεν εκφράζουν γνώμη ελέγχου αλλά, διαπιστώνουν αν τηρήθηκαν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (ΔΛΠ) 34 στην κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων».

Τόνισε επίσης, ότι μέλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να σώσει τη ΔΕΗ αλλά, να πουλήσει σε χαμηλό κόστος και γρήγορα όλες τις ενεργειακές εταιρείες, τον ΑΔΜΗΕ, το ΔΕΔΔΗΕ, τα ΕΛΠΕ