«Δεν δίνουμε κάποιο πρόσθετο δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού ούτε αλλοιώνουμε τους εκλογικούς καταλόγους», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στην 84η ΔΕΘ.

Newsbeast.gr, αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Παρέχουμε απλώς μία διευκόλυνση, όποιος είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο θα μπορεί να ψηφίζει από τον τόπο διαμονής του. Εξετάζουμε παράλληλα και το ενδεχόμενο επιστολικής ψήφου» τόνισε.

Τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, για να προσθέσει: Είναι, δίχως δική μας ευθύνη, περιορισμένης εμβέλειας.

Για τον εκλογικό νόμο είπε: «Δεν θα συνδέσω ζητήματα εκλογικού νόμου με αλλαγή του Συντάγματος. Είναι δύο διακριτές ενότητες».

«Για να ισχύσει αυτή η αλλαγή χρειάζονται 200 ψήφοι. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου αυτή η ρύθμιση να ψηφιστεί από 300 στη Βουλή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιμένω ότι η απλή αναλογική είναι απολύτως καταστροφική για τη χώρα και η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει έναν νόμο που θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα. Με 40% ένα κόμμα δικαιούται αυτοδυναμία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.