Υπέρ των συνεργασιών και της «σύγκλισης των δυνάμεων που κινούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης», τάχθηκε ο επικεφαλής του νεοσυσταθέντος κόμματος Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος.

«Οι πολίτες που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ έχουν τροφοδοτήσει τη δύναμη όλων των άλλων κομμάτων, ακόμα και της ακροδεξιάς. Ένα όπλο που θα χρησιμοποιήσουμε, αν επιτρέπεται αυτός ο όρος, είναι στο μέτρο που μας δείχνουν εμπιστοσύνη οι πολίτες, να προσπαθούμε, με την καλή έννοια του όρου, να επιβάλουμε, να δημιουργήσουμε τους όρους σύγκλισης των δυνάμεων που κινούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης», επισήμανε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο πρώην υπουργός.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι να πάρει κανείς από το ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό δημοσκοπείται στο 5 και 6%. Όποιος αρκείται στο 6%, και το 3,5-4% που δίνουν στη ΔΗΜΑΡ, πάει να πει ότι βολεύεται με αυτά», πρόσθεσε.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι «δημιουργία μας έχει και αυτονομία και αυτοτέλεια. Η πολιτική μας, όμως, θα είναι πολιτική συγκλίσεων, κατά τη βούληση του ελληνικού λαού, που έχει πια αντί των ολίγων κομμάτων, επιλέξει τα πολλά. Συνεπώς είναι επιβεβλημένες οι συνεργασίες».