Δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με την πρόταση του Σήφη Βαλυράκη να παραταθούν οι εργασίες της εξεταστικής για τη Siemens μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο Παντελής Οικονόμου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος φέρονται να δήλωσαν ότι δεν χρειάζεται παράταση ούτε καν για το ταξίδι στο Μόναχο, το οποίο κατά τον κ. Οικονόμου μπορεί να γίνει μέσα στη βδομάδα.

Ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ προχώρησε ένα βήμα ακόμα και πρότεινε να μεταβούν μέλη της επιτροπής στο Μόναχο και να καλέσουν τους μάρτυρες σε ακρόαση, αντί να διαιωνίζονται διαβουλεύσεις και συζητήσεις εκ του μακρόθεν ή μέσω διαμεσολαβητών.

Αντίστοιχη πρόταση διατύπωσε και ο Πάνος Καμένος της ΝΔ, που τόνισε ότι το πόρισμα θα πρέπει να κατατεθεί οπωσδήποτε ως τις 7 Οκτωβρίου εκτιμώντας ότι ως τότε υπάρχει ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και να κλείσει η εξεταστική.

Ο Κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι η ΝΔ συμφωνεί με μια «ελάχιστη» παράταση, ίσα ίσα για το ταξίδι και ενδεχομένως την ακρόαση κάποιων μαρτύρων, αν από το Μόναχο προκύψουν ανάλογα στοιχεία.