Θέμα για την τριχοτόμηση της Κεντροδεξιάς έθεσε εκ νέου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας ότι εφόσον συνεχιστεί θα μπορούσε να παίξει ρόλο ανασύνθεσής της ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ανέφερε πως η συζήτηση για την ανασύνθεση της ευρύτερης Δεξιάς είναι μία συζήτηση η οποία ούτως ή άλλως έχει τεθεί, αφού δεν μπορεί μία τριχοτομημένη δεξιά παράταξη να παρουσιάσει μία κυβερνητική εναλλακτική.

Ο Μάκης Βορίδης σημείωσε επίσης ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει κάνει κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά αναγνώρισε ότι κεντρικό ρόλο έχει η Ν.Δ., ως πλειοψηφική δύναμη της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά συμπλήρωσε:

«Εγώ το είπα και μπορώ να το ξαναπώ. Δεν αποκλείω, αν συνεχισθεί μια κατάσταση τριχοτομήσεως της ευρύτερης παρατάξεως και επομένως αναποτελεσματικότητάς της σε κυβερνητικό επίπεδο και επομένως μιας εκλογικής αναμετρήσεως η οποία θα φέρει ξανά πάρα πολύ άσχημα αποτελέσματα, δεν το αποκλείω ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ενδεχομένως ο πρώην πρωθυπουργός να διεκδικήσει για τον εαυτό του, κάποιο συνθετικό ρόλο. Αυτή τη στιγμή στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, το σημαντικό είναι ότι τα πρόσωπα τα οποία παίζουν ηγετικό ρόλο στην παράταξη αυτή, ο Αντώνης ο Σαμαράς, ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης, η κα Μπακογιάννη, τα πρόσωπα αυτά είναι σημαντικό να καταθέσουν προτάσεις για το πώς μπορεί να οικοδομηθεί πρακτικά και αποτελεσματικά μία τέτοια πρόταση διακυβέρνησης, η οποία να είναι πειστική για τον πολίτη…».