Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και την ευρωπαϊκή ηγεσία εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τους, μάλιστα, ως «γκάνγκστερς». «Κατά την άποψη μου δεν είναι ανίκανοι, γκάνγκστερς είναι, είναι κυνικοί και αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μία αποικιοποίηση του Νότου», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Και πρόσθεσε: «Οι μισοί είναι γκάνγκστερς οι άλλοι μισοί είναι φοβισμένοι και παραδομένοι, όπως ο κ. Στουρνάρας και ο πρωθυπουργός, οι οποίοι αποδέχτηκαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση».

«Ενώ πέρασαν τόσες ημέρες μετά την απόφαση του Eurogroup αλλά και το όχι της Κύπρου δεν έχουν βρει να πουν μία λέξη υποστήριξης στον κυπριακό λαό και τους εκπροσώπους τους που δέχονται αυτόν τον ακβιασμό», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή ευθυγραμμίστηκε με τις απειλές προς τους Κυπρίους».

«Το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Στουρνάρας είναι υποκύψτε στον εκβιασμό και μάλιστα εντός ωρών, γιατί αλλιώς θα συντριβείτε ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο», υπογράμμισε.

«Αποτελεί ντροπή η μνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδας να πιέζει και να παίρνει μέρος στους εκβιασμούς, όταν μάλιστα οι αποφάσεις αυτές δεν αφορούν μία οποιαδήποτε χώρα αλλά την Κύπρο. Την Κύπρο της ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας, αλλά και την Κύπρο των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων που πολλοί θα ήθελαν να βάλουν στο χέρι», ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση της κυπριακής Βουλής ως «ιστορικού χαρακτήρα», ανεξαρτήτως αποτελέσματος, υποστηρίζοντας ότι «το όχι της κυπριακής βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας». «Αποδεικνύει ότι ακόμα και την πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης, ότι το πρόβλημα είναι συστημικό και καμία χώρα δεν μπορεί να απομονωθεί», συμπλήρωσε.

«Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τούτη την ώρα είναι που αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ τους Κύπριους ως αδέλφια μας. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι το δικό μας εμείς σημαίνει οι Έλληνες και οι Κύπριοι μαζί που δεν θέλουμε να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των δανειστών. Αυτό το εμείς είναι που μας διαχωρίζει από τη στάση του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα», τόνισε.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr