«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και γιατί οι κάλπες τις 7ης Ιουλίου είναι άδειες και γιατί τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Άλλωστε με τον “πολιτικό ρεαλισμό” που λέει ότι αυτή η χώρα έχει “νόμιμους ιδιοκτήτες” και ότι η θέση της Αριστεράς είναι στην αντιπολίτευση είναι γνωστό ότι είμαστε… μαλωμένοι», τονίζει η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Η κ. Νοτοπούλου σημειώνει ακόμα ότι αυτό που θα κριθεί στις κάλπες του Ιουλίου είναι «το αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, έτσι ώστε πέρα από τους αριθμούς που πράγματι ευημερούν, να ευημερήσουν και οι άνθρωποι ο κάθε ένας, ή αν η χώρα θα πάρει το δρόμο της επιστροφής όπως ακριβώς τον περιγράφει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτόν του ΔΝΤ. Αυτό δηλαδή που θέλουν ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Ξαφά και ο κ. Στουρνάρας», διερωτώμενη αν αυτή η επιστροφή μπορεί να είναι επιλογή.
Για την απόφασή της να δώσει τη «μάχη» των βουλευτικών εκλογών, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Νοτοπούλου τονίζει ότι «για την Αριστερά όταν τελειώνει μία πολιτική μάχη, αρχίζει η επόμενη» και πως αν η ίδια είχε στρατευτεί σε κάποιον άλλον πολιτικό χώρο ίσως να έβρισκε κάποια δικαιολογία για να μην δώσει το «παρών» στην πολύ κρίσιμη πολιτική μάχη των εθνικών εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά λέει, το αποτέλεσμα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου «θα κριθεί από τον αγώνα του κάθε ένα, της κάθε μίας, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας να παραμείνουν στο «τιμόνι» της χώρας και να συνεχίσουν να υπηρετούν αυτό που συμφέρει τη χώρα, το κοινό καλό και την προοπτική για καλύτερες μέρες για τους πολλούς».
Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κα Νοτοπούλου επισημαίνει πως δεν ήταν απλώς μία διπλωματική επιτυχία της χώρας μας, αλλά μία γέφυρα φιλίας για τους δύο λαούς αλλά και τα Βαλκάνια συνολικά και κατηγορεί την αντιπολίτευση -με εξαίρεση το Ποτάμι- ότι χρησιμοποίησε τη συμφωνία ως «όχημα» για να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά και για προπαγάνδα «που έφτασε στο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση “πούλησε τη Μακεδονία για να πάρει ανταλλάγματα” όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η ακύρωση του μέτρου της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, (γεγονός που) επηρέασε μία μερίδα ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές».
Η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπεραμύνεται ακόμα του ρόλου του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του οποίου διετέλεσε επικεφαλής, υπογραμμίζοντας ότι δεν έμεινε μόνο στο συμβολικό αλλά απέκτησε και ουσία, γεγονός το οποίο, όπως τονίζει, αναγνώρισαν και οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης.